5 fabeltjes over glazen schuif en vouwwanden

Het is de ideale oplossing voor iedereen die het hele jaar door wil genieten van zijn tuinkamer of serre: een glazen schuif- of vouwwand. Zo’n transparante wand maakt het mogelijk om je aanbouw open te gooien of juist volledig af te sluiten. Maar hoe zit het dan met de nadelen? Die zijn in de meeste gevallen achterhaald. Dit zijn 5 hardnekkige fabeltjes die nog altijd onterecht de ronde doen over glazen vouwwanden:

Offerte aanvragen

 

Grijze tuinkamer met aluminium schuifwand met glazen lessenaars dak.

Is een schuif- of vouwwand extra inbraakgevoelig?

Het is waar: in een ver verleden bracht een schuif- of vouwwand een extra risico op inbraak met zich mee. Het schuif- of vouwsysteem was kwetsbaar en bracht – zeker bij plaatsing aan de buitentuin – een verhoogd risico op inbraak met zich mee. Tegenwoordig is de inbraakwerendheid van schuif- en vouwsystemen echter fors toegenomen. Dit fabeltje is daarmee definitief achterhaald.

Biedt een schuif- of vouwwand slechte isolatie?

Ook het veelgehoorde kritiekpunt van een gebrekkige isolatie is inmiddels door de tijd ingehaald. Tegenwoordig bieden geïsoleerde profielen een prima isolatie – tegen kou én geluid – en is het aangenaam toeven in een serre waarvan de schuif- of vouwwanden volledig gesloten zijn. Een tuinkamer daarentegen is niet geïsoleerd en behoeft in koude maanden extra verwarming.

Is een schuif- of vouwwand niet waterdicht?

Nog zo’n mythe; schuif- en vouwwanden zouden niet waterdicht zijn. Nu kan dat inderdaad het geval zijn bij wanden van extreem gebrekkige kwaliteit, maar bij de wanden van Ter Huurne (die voldoen aan de strengste Zwitserse kwaliteitseisen – is hier absoluut geen sprake van. In onze serres en tuinkamers zit je altijd droog!

Showroom afspraak maken

 

schuifsystemenInspiratie

Naar boven