5 fouten om te vermijden bij het bouwen van een serre

Offerte aanvragen

serrebouw ter huurne

Wil jij je woonruimte uitbreiden en meer genieten van natuurlijk daglicht en het buitenleven? Dan is het bouwen van een serre een uitstekend idee. Toch is het niet verstandig om hiermee halsoverkop aan de slag te gaan, want er zijn verschillende zaken waarmee je rekening moet houden. Dit zijn de 5 belangrijkste fouten die je moet vermijden bij het bouwen van een serre:

Te weinig ruimte in je tuin

Een aanbouw aan je woning neemt meer ruimte in dan je misschien denkt. De grootte is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen, maar in een beetje serre wil je al snel een aantal meubels kwijt. Bij een grote aanbouw in een kleine tuin blijft er nog maar weinig buitenruimte over. Dat kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld houdt van buiten klussen of barbecueën. Hou ook rekening met de manier waarop de zon je tuin invalt. Is dat toevallig precies in de kleine strook waar je de serre wilt plaatsen?

Vergeten een vergunningsaanvraag in te dienen

Voor een serre aan de achtergevel van je woning heb je vrijwel nooit een vergunning nodig. Dat verandert op het moment dat een extreem diepe (meer dan 4 meter) of hoge serre wilt (meer dan 30 centimeter boven de vloer van de eerste verdieping van het huis). Voor een aanbouw aan de voorgeval van het huis, is iets vaker een vergunning nodig. Over het algemeen geldt: bij twijfel is het verstandig om bij de gemeente na te vragen over een vergunningsaanvraag noodzakelijk is.

Bouwstijl serre sluit niet aan op je woning

Misschien heb jij hele specifieke wensen voor je aanbouw. Vind je plaatjes van serres in Victoriaanse stijl bijvoorbeeld prachtig? Dan is het belangrijk om te beseffen dat een serre in deze bouwstijl misschien niet past bij het karakter van een moderne woning. Kies daarom altijd voor een aanbouw die naadloos aansluit op je huis. Dit advies geldt overigens ook op het gebied van de vloer in je serre; in een ideale situatie contrasteert die zo min mogelijk met die in je woonruimte.

Showroom afspraak maken

Naar boven