5 valkuilen bij het bouwen van een serre

Overweeg jij om een serre aan je huis te laten plaatsen? Dan is het zaak om de bouw al tijdens de oriëntatiefase zorgvuldig te plannen. Slimme keuzes in het begintraject betalen zich namelijk terug in een eindresultaat dat aan al je verwachtingen voldoet. Pas de tips in dit artikel toe om de volgende 5 veelvoorkomende valkuilen bij het bouwen van een serre te voorkomen:

Offerte aanvragen

 

Zwarte serre met schuifpui 4-delig

De ruimte laat te wensen over

Een serre aanbouw is een effectieve manier om je huidige woonruimte uit te breiden. Maar hoewel het idee van een serre aan je huis bij vrijwel iedereen in de smaak valt, is het simpelweg niet voor iedere woning een goed idee. Met name als je klein woont, houd je relatief weinig ruimte over voor een serre. Beoordeel dan ook vooraf of een kleine serre wel aan je verwachtingen kan voldoen.

De bouwkwaliteit laat te wensen over

De bouwkwaliteit van een serre is een belangrijke factor voor de levensduur en het woongenot dat je ervan ervaart. Met name de kwaliteit van de onderbouw, die bestaat uit zaken zoals beglazing, deuren, kozijnen, schuif- en vouwwanden, is bepalend voor het eindresultaat. Kies daarom bij voorkeur voor een maatwerk kwaliteitsserre van een gerenommeerde fabrikant zoals Ter Huurne.

Showroom afspraak maken

De lichtinval laat te wensen over

Een groot voordeel van een serre is de overdaad aan natuurlijke lichtinval. Dit is niet alleen goed voor je humeur, maar laat je woning ook nog eens optisch groter lijken. Een serre met grote glaspartijen biedt de meeste lichtinval en is daarom aan te raden boven een aanbouw met minder glas. De oriëntatie van de serre speelt uiteraard ook een belangrijke rol bij de hoeveelheid zon- en lichtinval.

Het wooncomfort laat te wensen over

Het gebruikscomfort van een serre wordt bepaald door verschillende elementen. Essentieel is natuurlijk een professionele montage, zodat je niet te maken krijgt met zaken als een lekkend dak of vervelend piepende schuifdeuren. Ook een aangenaam binnenklimaat is van groot belang en daarom kies je bij voorkeur voor een serre die goed geïsoleerd is.

Het uitzicht laat te wensen over

Niet alleen de grootte van je woning, maar ook de ligging heeft invloed op het plezier dat je van je aanbouw hebt. Traditioneel fungeert een serre als brug tussen binnen en buiten. Bij plaatsing in een grote groene achtertuin geniet je dan ook van een mooier uitzicht dan in een voortuin die pal aan een drukke weg gelegen is. Beoordeel vooraf dus goed of een serre wel bij de ligging van je woning past.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

Naar boven