Aluminium of houten carport: wat moet ik kiezen?

Wil jij een carport laten plaatsen, maar twijfel je nog tussen een aluminium of houten variant? De beste keuze is onder meer afhankelijk van jouw woning, budget en specifieke wensen. Nog los van de uitstraling zijn er immers de nodige verschillen tussen aluminium en houten carports. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van beide opties.

Offerte aanvragen

 

carport hout, carport aluminium prijzen

Houten carport bouwen: de voor- en nadelen

Een houten carport spreekt veel mensen aan vanwege het robuuste en warme uiterlijk. Er zijn vele houtsoorten in uiteenlopende prijsklassen om uit te kiezen; van dennenhout tot tropisch hardhout. Hierdoor is er voor de carport een brede variatie in stijlen mogelijk en ook zijn de afwerkingsmogelijkheden van hout zeer divers.

Tegelijkertijd heeft een carport van hout ook nadelen. Hout heeft het zwaar te verduren onder weersinvloeden en is hierdoor een materiaal dat veel onderhoud behoeft. Zo moet je het geregeld behandelen met een vochtwerend en beschermend product om houtrot te voorkomen. Ook is een jaarlijkse schilderbeurt geen overbodige luxe om de uitstraling van de carport te behouden.

Hoewel hout in vergelijking met aluminium goedkoop is in de aanschaf, kent het ook een minder langere levensduur. Na verloop van tijd treedt er onvermijdelijk slijtage op en gaat de kwaliteit van een houten carport achteruit. Hierdoor zul je de carport sneller moeten vervangen en kun je op lange termijn alsnog duurder uit zijn dan bij een eenmalige investering in een aluminium carport.

Showroom afspraak maken

Naar boven