Lichtstraat laten plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je meer natuurlijke lichtinval in je donkere woonkamer? Of wil je maximaal genieten van de zon onder je uitbouw? In beide gevallen is een lichtstraat laten plaatsen de ideale oplossing.

Offerte aanvragen

Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw

Bij Ter Huurne ben je niet alleen verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige lichtstraat op maat, maar bieden we je ook tal van aanvullende mogelijkheden en accessoires.

Lichtstraat in een plat of schuin dak

Wil je de lichtstraat laten plaatsen in een plat dak met flink wat oppervlakte in zowel de lengte als breedte? Dan is een zadeldak lichtstraat een mooie en symmetrische oplossing die in het midden van je platdak constructie wordt gemonteerd. Zo geniet je van maximale lichtinval in het centrum van je ruimte en blijft de balans in verhoudingen bewaard.

Wil je de lichtstraat plaatsen in een licht hellend of schuin dak? Ook dat behoort bij Ter Huurne tot de mogelijkheden. Wel raden we in dat geval geen zadeldak-, maar een lessenaardakvariant aan. Een lessenaardak lichtstraat is door zijn rechthoekige vorm en platte glasplaat veelzijdig inzetbaar in meerdere soorten dakconstructies.

Lichtstraat in een uitbouw

Wil je de lichtstraat laten plaatsen in een uitbouw? En is de breedte hiervan groter dan de lengte? Ook dan is een lessenaardak lichtstraat voor jou waarschijnlijk de beste optie. Lessenaardaken lenen zich het beste voor een montage direct aan de gevel – bijvoorbeeld direct boven je tuindeuren. Als je tuinset hier ook staat, is dit de ideale plek voor een aanbouw met lichtstraat.

Nog meer mogelijkheden biedt onze lessenaardak lichtstraat de luxe. De glasplaat wordt hierbij in een geïntegreerde dakopstand zonder dakliggers gefabriceerd en resulteert hiermee in een maximale lichtinval. Handig als je onder het dak van je uitbouw wilt zitten bij kleine zomerse regenbuitjes, maar tussendoor toch van de invallende zon wilt genieten.

Showroom afspraak maken

LichtstratenInspiratie

Lichtstraat met zonwering en verlichting

Wordt het zitten in de zon je na verloop van tijd toch wat te gortig? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Want hoewel de maand augustus inmiddels alweer op zijn einde loopt, kan de zon ook nu nog gemeen heet worden. In dat kader vormt zonwering een waardevolle aanvulling op je lichtstraat die hem nog veelzijdiger inzetbaar maakt.

Naast zonwering bieden we bij Ter Huurne nog diverse andere accessoires aan voor onze lichtstraten. Ook verlichting behoort tot de mogelijkheden die wij bieden. Natuurlijk werken wij de verlichting vakkundig weg in de aluminium dakliggers van je lichtstraat, zodat deze onzichtbaar blijft maar in de avonduren wel een sfeervol effect sorteert.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven