Lichtstraat met zadeldak

Mist u natuurlijk daglicht in uw woning? Met een lichtstraat met zadeldak creëert u niet alleen meer licht – het zorgt ook voor een optisch grotere ruimte. Alle lichtstraten van Ter Huurne worden in eigen beheer ontworpen, geproduceerd én gemonteerd. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit voor de juiste prijs!

Schilddak lichtstraten

Geniet van meer daglicht met een lichtstraat zadeldak

Ruimtes met enkel zijramen kunnen soms als donker worden ervaren. Een lichtstraat is dan een mooie manier om meer natuurlijk licht in de woning te laten schijnen. Natuurlijk licht heeft niet alleen een positief effect op onze gezondheid en ons humeur – het maakt een ruimte ook nog eens optisch groter. Een win-win situatie dus voor iedereen die wil kunnen genieten van meer daglicht en optisch meer ruimte!

Lichtstraat met zadeldak

Een lichtstraat met zadeldak wordt veelal gebruikt voor ruimtes met een plat dak, zoals een uitbouw of bijkeuken. Een lichtstraat met zadeldak bestaat altijd uit twee schuin aflopende ramen die tegen elkaar aan bevestigd zijn – net als het dak van veel woningen. De vorm van een zadeldak geeft de meeste mogelijkheid tot natuurlijke lichtinval. Doordat een lichtstraat met zadeldak vaak in het platte dak gemonteerd wordt, behoudt het plafond hierbij ook nog eens zijn symmetrie. De meest toegepaste dakhelling voor een zadeldak is 20°, maar omdat Ter Huurne het hele traject in eigen beheer heeft kunnen wij hellingen maken vanaf 4°.

Verschillende types zadeldak

Er zijn verschillende soorten lichtstraten met zadeldak waar u uit kunt kiezen. Een bekend voorbeeld is het zadeldak met wolfseinde (ook wel schilddak genoemd). Hierbij worden de zijkanten van de lichtstraat ook voorzien van glas, wat extra lichtinval mogelijk maakt. Maar u kunt ook kiezen voor een zadeldak met een klassiek kopgevelkozijn. Vrije vormen zijn ook mogelijk. Samen met u zoeken we graag naar de beste oplossing.

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Lichtstraat met zadeldak van Ter Huurne

Met een lichtstraat met zadeldak van Ter Huurne bent u verzekerd van extra daglicht en een lichtstraat van topkwaliteit. Al 50 jaar heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van lichtstraten en glassystemen volledig in eigen beheer. Van advies en ontwerp tot montage en oplevering – u bent bij ons verzekerd van maatwerk én kwaliteit.

Optimaal geïsoleerd

Om een zo optimaal mogelijke isolatie te kunnen garanderen, werken wij met hoogwaardige materialen. Zo worden al onze lichtstraten gemaakt van HR++ veiligheidsglas. Dit glas is niet alleen stevig en veilig vanwege het inbraakwerende karakter van het glas, HR++ glas draagt ook bij aan de isolatie van uw woning. Alle warmte die het extra daglicht met zich meebrengt dat via uw lichtstraat naar binnen schijnt, kan zo behouden blijven. HR+++, warmte- of zonwerend glas behoort ook tot de mogelijkheden.

Accessoires voor  Lichtstraat met zadeldak

Spot in constructie van serre

Verlichting

Meer Informatie
Grijze zonwering over lessenaars dak witte serre

Zonwering

Meer Informatie

Hoge kwaliteit aluminium

Voor de profielen van onze lichtstraten maken wij gebruik van hoogwaardig aluminium, voorzien van een poeder coating. Aluminium is het ideale materiaal voor lichtstraten. Het is niet alleen bijna geheel recyclebaar en daarom duurzaam – het is ook enorm sterk maar toch licht. Dat maakt het geschikt om er smalle profielen van te maken. Een ander voordeel van aluminium is dat het nauwelijks wordt aangetast door invloeden van buitenaf én dat het weinig onderhoud vergt. Zo heeft u wel het profijt van meer daglicht, zonder dat u veel onderhoud hoeft te plegen.

Gegarandeerd kwaliteit

Aangezien alle materialen waarmee wij werken van hoogwaardige kwaliteit zijn, hebben de lichtstraten van Ter Huurne gegarandeerd een lange levensduur. Om die kwaliteit nog meer te garanderen, bent u bij aankoop van een lichtstraat bij ons verzekerd van standaard 10 jaar garantie op de montage.

Naar boven