5 carport designs die je huis verfraaien

Terug naar de nieuwspagina

Laten we eerlijk zijn: wie zelf een carport bouwt, komt vaak niet verder dan vier tot zes houten palen met een dak erop. En dat terwijl zo’n aanbouw aan je woning zoveel meer kan zijn. Een kwalitatief hoogwaardige carport vormt namelijk niet alleen een effectieve bescherming voor je auto, maar verfraait ook het aanzicht van je huis met een doordacht design dat er optimaal op aansluit. Dit zijn 5 voorbeelden van mogelijke carport designs:

Carport gebogen type standaard

Het gebogen type standaard is het meest voorkomende type carport in de gevarieerde carportlijn van Ter Huurne. De populariteit van dit type is eenvoudig te verklaren, want de eenvoudige en tijdloze lijnen lenen zich voor vrijwel elke woning en woonsituatie.

Ook in praktisch opzicht blinkt het gebogen type standaard uit. De carport kan zowel aan een bestaande gevel of volledig vrijstaand worden gemonteerd en behoort qua prijsstelling tot de betaalbaarder categorie.

Carport gebogen type Prefix

De keuze tussen vrijstaande- of gevelmontage geldt overigens voor al onze carports; zo ook voor het gebogen type Prefix. In de meeste gevallen groter dan het gebogen type standaard, heeft dit type als voordeel dat er een maximale overspanning van maar liefst 5 meter kan worden gerealiseerd.

Daar waar de meeste carports hier een kolom in het midden voor nodig hebben, geldt dat niet voor het gebogen type Prefix. Hierdoor leent dit carporttype zich bij uitstek voor plaatsing van meerdere auto’s of een breed voertuig zoals bijvoorbeeld een boot, caravan of camper.

Carport éénzijdig gedragen

Bij sommige huizen is het simpelweg onmogelijk om de auto recht onder de carport aan te rijden. In deze situatie is het vaak nodig om hem via de zijkant de carport in te draaien. Dat kan niet met een conventioneel carporttype, omdat de dragers aan de zijkant dan in de weg staan.

Speciaal hiervoor heeft Ter Huurne de eenzijdig gedragen carport ontwikkeld. Dit unieke carporttype wordt zoals de naam al prijsgeeft slechts aan één zijde gedragen door stevige aluminium staanders en biedt hiermee maximale vrijheid en flexibiliteit bij in- en uitrijden en parkeren.

Carport type zadeldak

Sommige campers of caravans zijn te hoog voor het gebogen type Prefix. In dat geval is het carport type zadeldak de ideale oplossing. Hierbij komen twee schuinstaande dakschilden samen aan de bovenzijde in de nok van het dak – net zoals bij veel Nederlandse woningen.

Het carport type zadeldak resulteert in een optimale doorrijhoogte doordat zich geen trekstangen tussen de stalen pilaren bevinden. Dat maakt dit carporttype de ideale keuze voor hoge voertuigen zoals caravans en campers.

Carport type lessenaardak

Last but not least: het carport type lessenaardak. Dit type wordt vaak met één zijde tegen een gemetselde gevel gemonteerd en is daarmee ideaal voor woningen met een oprijlaan aan de zijkant van het huis.

Alle carport types van Ter Huurne kunnen in elke gewenste RAL-kleur en met accessoires zoals verlichting en clear-shield coating worden uitgevoerd. Bekijk hier het overzicht van al onze carports en kies de variant die qua design het beste aansluit op de uitstraling van je woning.

Gratis offerte aanvragen