5 veel voorkomende problemen met carports

Terug naar de nieuwspagina

Een carport koop je om je auto te beschermen (en misschien een beetje voor andere verrassende toepassingen). Helaas veroorzaken sommige carports meer problemen dan ze oplossen. In dit artikel zetten wij de 5 meest voorkomende problemen met carports op een rijtje en geven wij advies hoe je deze kunt voorkomen.

Tegenvallende levensduur

Hoewel een carport minder duur is dan een garage, blijft het een investering. Het is daarom zonde als je er al 10 jaar geen plezier meer van hebt. Dit gebeurt vooral bij carports van inferieure materialen zoals hout. Kies daarom voor een variant van aluminium, die niet slijt door regen, wind of houtrot en hierdoor decennialang probleemloos meegaat.

Geen maatwerk

Een kant-en-klare carport is vaak goedkoper dan een maatwerk exemplaar. Logisch, want er hoeft nauwelijks nog een ontwerp- en adviestraject aan te pas te komen. Helaas ligt het gebruikscomfort in de praktijk ook een stuk lager en ontstaan er hierdoor terugkerende ergernissen. Liever investeer je daarom in een iets duurdere carport, die exact is gebouwd op basis van jouw specifieke wensen.

Problemen bij zelfbouw

Er zijn talloze redenen waarom je een carport niet zelf moet bouwen. Problemen met verzakkingen, ondergrondse leidingen, vergunningen, gereedschap en technische kennis zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt jezelf veel tijd (en kosten!) besparen door het in één keer goed te doen en een specialist zoals Ter Huurne in te schakelen.

Beperkte mogelijkheden

Een ander probleem van kant-en-klare of zelfgebouwde carports is een gebrek aan mogelijkheden. Meestal zijn ze niet hoog genoeg voor bescherming van een boot, camper of caravan, of niet breed genoeg voor meerdere auto’s naast elkaar. Ook eenzijdig gedragen carports (voor meer flexibiliteit in aanrijrichtingen) zijn nagenoeg altijd een kwestie van vakmanschap en maatwerk.

Veel onderhoud

In tegenstelling tot hout, kunnen vuil en stof zich bij een aluminium carport niet verzamelen in kieren en spleten. Hierdoor is het onderhoudsniveau zeer laag en hoef je de carport slechts enkele keren per jaar te wassen met water en eventueel wat schoonmaakmiddel. Ook glas met clear-shield technologie scheelt een hoop in onderhoud en resulteert in een strakke uitstraling.

Meer weten over de manier waarop maatwerk carports van Ter Huurne veelvoorkomende problemen voorkomen? Stel je vraag dan via 053-751 37 67 of kom vrijblijvend langs voor een bezoek in onze ruime showroom.

Gratis offerte aanvragen