Carport bouwen: wat kost dat?

Terug naar de nieuwspagina

Een carport aan huis staat gelijk aan comfort. Zeker een aluminium carport biedt alle moderne gemakken, is nagenoeg onderhoudsvrij en verhoogt door zijn uitstraling en levensduur de waarde van je woning. Maar wat kost zo’n aanbouw nu eigenlijk? De prijs voor een carport wordt aan de hand van de volgende aspecten bepaald:

Carport materialen

Carports zijn er in verschillende materialen. Zo zijn goedkope carports (bijvoorbeeld zelfbouw varianten) vaak gemaakt van relatief voordelige materialen als hout of polycarbonaat (PVC). De nadelen hiervan zijn onder andere meer onderhoud, een kortere levensduur en snellere beschadiging.

Een aluminium carport brengt meer kosten met zich mee, maar biedt dan ook veel waar voor zijn geld. Zo’n aanbouw is licht in gewicht, ijzersterk in constructie en bovendien mooi om te zien. Het is een investering waar je als huiseigenaar decennialang veel plezier van hebt.

Carport afmetingen

De afmetingen van een carport bepalen onder andere hoeveel materiaal er tijdens de bouw nodig is. Logisch dus dat een grote carport over het algemeen wat meer kost dan een kleine. Is dat de meerprijs eigenlijk wel waard?

Afhankelijk van je budget is dat het in de meeste gevallen wel. Een grotere carport biedt meer ruimte om in- en uit te stappen of om zelfs meerdere auto’s naast elkaar te plaatsen. Zelfs als je nu één auto hebt, is een extra brede carport handig met het oog op eventuele toekomstige uitbreiding van je wagenpark!

Carport accessoires

Natuurlijk kost een sobere uitvoering van een carport altijd minder dan een luxere variant. Luxe carports komen vaak met meerdere accessoires, die het prijskaartje van de aanbouw verhogen. Ook hier geldt de vraag: is dat de extra kosten waard?

Dit is een vraag waar jij eigenlijk alleen zelf antwoord op kunt geven. Glas met een vuilwerende clear-shield coating is een voorbeeld van een accessoire die veel carportbezitters onmisbaar vinden. Ook sfeervolle verlichting (d.m.v. halogeen- of led-spots) is een gewilde toevoeging aan carports.

Maatwerk carport

Maatwerk kost altijd meer dan een standaarduitvoering en carports vormen hierop geen uitzondering. De hogere prijs is logisch, want er gaat extra mankracht en expertise in de ontwerp- en ontwikkelfase zitten.

Tegelijkertijd biedt maatwerk natuurlijk enorme voordelen. Het garandeert je van een carport die exact voldoet aan jouw wensen en die qua uitstraling én montage naadloos aansluit op je woning.

Meer weten over de kosten van zo’n gedroomde maatwerk aluminium carport? Kom vrijblijvend langs in onze ruime showroom in Haaksbergen en verbaas je over de mogelijkheden!

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: