Carport laten bouwen: de meest gestelde vragen van klanten

Terug naar de nieuwspagina

Een carport laat je het liefst bouwen door een ervaren specialist. Een specialist zoals Ter Huurne bijvoorbeeld. Natuurlijk heb je wel een aantal vragen. Want hoe zit het met het ontwerp, het onderhoud en een eventuele vergunning? Speciaal voor jou zetten we deze en andere vragen op een rijtje en beantwoorden ze hieronder.

In welk ontwerp kan ik mijn carport laten bouwen?

Op het gebied van ontwerp zijn de mogelijkheden bij Ter Huurne zeer divers. We bouwen onze carports op maat met als uitgangspunt verschillende types waar je uit kunt kiezen. Denk aan montage vrijstaand of tegen de gevel, eenzijdig gedragen, een gebogen dak of zadeldak of een extra brede of hoge overspanning.

In hoeverre is mijn carport uniek?

Jouw carport is bij Ter Huurne in zoverre uniek dat wij hem in eigen fabriek op basis van jouw wensen produceren. Je kiest zelf het gewenste ontwerp en kunt de aluminium kokerprofielen laten voorzien van elke denkbare RAL-kleur. Heb je speciale wensen voor het ontwerp? Onze specialisten overleggen graag over de mogelijkheden.

Wordt mijn carport ook gemonteerd?

Niet alleen het ontwerpen en produceren, maar ook het plaatsen van een carport is een vak apart. Daarom nemen wij deze klus bij Ter Huurne graag voor onze rekening. Ons team van ervaren monteurs komt bij jou langs om de montage snel en vakkundig te verzorgen. Zo heb jij er geen omkijken naar en weet je zeker dat de plaatsing op de juiste wijze geschiedt.

Welke accessoires zijn mogelijk bij mijn carport?

Ter Huurne bied je de keuze uit een variëteit van accessoires die jouw carport helemaal afmaken. Denk aan verlichting in de vorm van sfeervolle halogeen-, led-spotjes of led-strips (mooi weggewerkt in de dakliggers) of speciale clear-shieldcoating voor altijd heldere beglazing. De opties zijn eindeloos.

Heb ik een vergunning nodig om een carport te bouwen?

Voor het bouwen van een carport in je voortuin heb je lang niet altijd een vergunning nodig. Wel is het raadzaam om dit vooraf goed te controleren. Je wilt immers niet dat je na de bouw alsnog problemen krijgt met de gemeente. Duidelijk is in elk geval dat de carport niet meer ruimte mag innemen dan 30 m2, niet hoger mag zijn dan 3 meter en niet meer dan de helft van de vloeroppervlakte in de tuin mag beslaan.

Voldoet de carport aan eisen in de wetgeving?

De carports van Ter Huurne voldoen aan alle Nederlandse wet- en regelgeving. Sterker nog: ze blinken uit door hun uitmuntende kwaliteit in zowel afwerking als montage. Bovendien ben je bij Ter Huurne verzekerd van specialistisch advies over zaken als ontwerp en vergunningen. Zo weet je zeker dat je de wet nooit overtreedt.

Krijg ik garantie op mijn carport?

Bij Ter Huurne hebben we mateloos vertrouwen in al onze producten. Dat geldt daarom ook voor onze carports. Op onze solide constructie met aluminium profielen bieden wij maar liefst 10 jaar garantie. Een geruststellende gedachte: in de praktijk gaan onze carports doorgaans nog veel langer mee dan dat.

Gratis offerte aanvragen