Een carport in verschillende maten: wat zijn de mogelijkheden?

Terug naar de nieuwspagina

Bescherming van uw voertuigen

Een carport is de ideale overkapping om je auto te beschermen tegen weersinvloeden. Of het nu regent, waait, sneeuwt of vriest – je wagen blijft zo goed als onaangetast en is meer nog dan bij een garage optimaal beschermd tegen roestvorming. Natuurlijk moet de carport wel aansluiten op je woning en daarom en daarom maken we hem bij Ter Huurne geheel op maat.

Carports zowel aan als los van de gevel monteren

Hoewel een carport in de visie van Ter Huurne altijd maatwerk is, hebben we verschillende ontwerpen en uitgangspunten om een indruk te geven van de uitgebreide mogelijkheden. Ben je op zoek naar een model dat een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding biedt en geschikt is voor de meeste situaties?

Dan kies je het beste voor ons gebogen type standaard, zoals bovenaan te zien op deze pagina. De maatvoering is breed en hoog genoeg om beschutting te bieden aan de meeste soorten auto’s. Net als onze andere soorten carports, kan het gebogen type standaard bovendien zowel aan als los van de bestaande gevel worden gemonteerd.

Carports met brede of eenzijdig gedragen overspanning

Zoek je een extra brede carport waar je twee auto’s naast elkaar onder kunt plaatsen? In dat geval ben je beter af met ons gebogen type Prefix. De maten van deze overkapping worden geheel aangepast aan jouw wensen, waarbij een maximale overspanning tot wel 5 meter tot de mogelijkheden behoort. En dat zonder een kolom in het midden!

Daar waar je in de meeste gevallen rechtstreeks onder de carport kunt aanrijden, is dit in sommige situaties niet mogelijk. Speciaal daarvoor bieden we bij Ter Huurne een éénzijdig gedragen variant, waaronder het mogelijk wordt om eenvoudig via een draai of zijkant te parkeren. Zelfs op moeilijk bereikbare plekken is een carport op die manier prima te realiseren.

Meer voorbeelden van de verschillende modellen carports staan op deze pagina.

Carports met een optimale doorrijhoogte

In sommige gevallen wil je wellicht geen auto, maar een ander voertuig zoals een caravan of camper onder de carport parkeren. Vanwege de hoogte van deze voertuigen is dit niet altijd mogelijk onder een standaard variant en daarom hebben we bij Ter Huurne het type zadeldak ontwikkeld. Doordat zich geen trekstangen tussen de pilaren bevinden, wordt een optimale doorrijhoogte gerealiseerd tevens kan dit gerealiseerd worden met een carport type prefix. Het laatste type carport dat we willen benoemen, is het type lessenaardak. De aanbouw wordt meestal aan één kant tegen de gevel gemonteerd en biedt ook flexibele maatvoering in de hoogte.

 

Gratis offerte aanvragen