Carport voor de caravan: wat voor carport heb ik nodig?

Terug naar de nieuwspagina

Het is een vertrouwd beeld in vele Nederlandse straten: de caravan die rondom de vakantie startklaar in de buurt staat. Vaak wel kwetsbaar voor de weerselementen en volgeladen met spullen, dus hou je ‘m het liefst zo overdekt en dicht mogelijk bij je huis. Hoe je dat doet? Met een maatwerk carport waar je caravan onder past!

Waarom een carport voor de caravan?

Niet alleen rondom de vakantie, maar ook in de rest van het jaar kan het zijn dat jouw caravan ongebruikt in de buurt staat. Want laten we eerlijk zijn: je staat nu niet bepaald te springen om gedurende het hele jaar hoge stallingskosten te betalen. Dat betekent wel dat hagel, sneeuw, wind, regen en UV-straling vrij spel hebben en hierdoor gestaag de levensduur van je bezit verminderen.

De oplossing is gelukkig vrij eenvoudig: een carport voor je caravan. Natuurlijk kun je zo’n overkapping ook voor andere voertuigen gebruiken. Belangrijk verschil ten opzichte van een reguliere variant is vooral dat de carport hoger is. Je kunt hem ook extra breed laten uitvoeren zodat zowel je caravan als auto eronder passen. De mogelijkheden zijn bij Ter Huurne eindeloos!

Aluminium carport voor caravan: welke soorten zijn er?

Bij Ter Huurne maken we niet alleen maatwerk carports voor caravans, maar garanderen we ook nog eens de beste kwaliteit. Wij werken louter met kwaliteitsmaterialen zoals 10 mm gelaagd veiligheidsglas, hoogwaardige stalen kolommen en een duurzame aluminium dakconstructie. De overkapping wordt uitgevoerd in elke gewenste RAL-kleur in een 2-laags poedercoating.

Ons meest populaire type carport voor caravans is het type zadeldak. De extra hoge constructie zonder trekstangen tussen de stalen pilaren zorgt ervoor dat de doorrijhoogte optimaal blijft behouden. Ook onze gebogen carports zijn soms geschikt voor gebruik met caravans, mits er bij het ontwerp al rekening wordt gehouden met de juiste hoogte en afmetingen.

Carport voor caravan laten bouwen en plaatsen

Een goed carportontwerp voor een caravan vormt bij Ter Huurne geen enkel probleem, want dat verzorgen onze gespecialiseerde ontwerpers graag voor u. Wij ontzorgen u compleet op het gebied van uw carport en doen alles in eigen beheer: van ontwerp tot vergunningsaanvraag en van fabricage tot oplevering. Zo weet u zeker dat het eindresultaat uw verwachtingen overtreft.

Onze carports voor caravans kunnen zowel los staan als aan de bestaande gevel van uw woning worden gemonteerd. De hellingshoek van het glazen dak varieert tussen de 6 tot 22 graden. Wilt u meer weten over onze werkwijze of direct advies op maat ontvangen? Bel dan vrijblijvend naar 053 2060370 en maak een afspraak in onze ruime showroom in Haaksbergen.

Gratis offerte aanvragen