De loungeset trends voor aankomend voorjaar

Terug naar de nieuwspagina

Het nieuwe jaar doet bijna zijn intrede en dat betekent dat het aftellen richting de lente kan beginnen. Zodra het even kan, wil je natuurlijk genieten van de lente en zoveel mogelijk tijd in de tuin doorbrengen. Dat doe je een stuk comfortabeler met een terrasoverkapping in combinatie met een goede loungeset. Dit zijn de loungeset trends voor 2019:

Kwalitatief hoogwaardige materialen

Laten we eerlijk zijn: het broeikaseffect heeft ook zo zijn voordelen. De zomers in Nederland worden steeds langer en warmer en hierdoor spenderen we meer tijd buiten in de tuin. Dat betekent dat we ook onze loungeset intensiever gebruiken en dat deze van kwalitatief hoogwaardige materialen gemaakt moet zijn. Alleen dan gaat de set ondanks intensief gebruik vele jaren mee.

Naast materialen als wicker en aluminium is ook textileen steeds vaker onderdeel van loungesets. Een materiaal als aluminium zien we overigens ook terugkomen in aanbouwen zoals serres en overkappingen. Een fabrikant als Ter Huurne werkt met duurzame aluminium kokerprofielen met gelaagd veiligheidsglas. Zo blijf je altijd droog en beschut als je op je loungeset zit.

Duurzaam en onderhoudsarm

De term ‘duurzaam’ viel hierboven al even. Want als er nu één materiaal duurzaam is, dan is het aluminium wel. Aluminium roest niet en kent hierdoor een opvallend lange levensduur. Het materiaal is hierdoor bij uitstek geschikt voor loungesets, die soms het hele jaar buiten staan en ook in vochtige omstandigheden moeten gedijen.

Bijkomend voordeel van aluminium: het is nagenoeg onderhoudsvrij. Dat betekent dat jij je loungeset komend voorjaar bij een regenbui niet de hele tijd van buiten naar binnen hoeft te slepen. Ook de poetslap en andere schoonmaakmiddelen kun je in de kast laten liggen. Datzelfde geldt als je een overkapping of serre van Ter Huurne hebt – onderhoud is nauwelijks nodig.

Strakke en uniforme uitstraling

In het voorjaar van 2019 wordt de loungeset gekenmerkt door een strakke en uniforme uitstraling. Wat bedoelen we daarmee? Een strakke uitstraling bestaat vooral uit een frisse look met strakke lijnen en moderne materialen. Dat een strakke en natuurlijke look heel goed samengaan, bewijst het gebruik van materialen als rotan, teakhout en bamboe.

Ook een uniforme uitstraling is tegenwoordig gewenst. Voorbij zijn de tijden van loungesets met opvallend gekleurde bekleding en contrasterende materialen. De loungeset moet goed aansluiten op een eventuele eettafel en stoelenset en – minstens zo belangrijk – op de rest van de tuininrichting. Een set met een moderne uitstraling is de ideale keuze bij een overkapping of serre van Ter Huurne.

Gratis offerte aanvragen