Een aanbouw met lichtstraat of een serre kiezen?

Terug naar de nieuwspagina

Huizen van architecten en ontwerpers onderscheiden zich steeds vaker met een mooie lichtstraat of serre. Dat is niet zo vreemd, want deze beide toevoegingen zorgen voor een verhoogd wooncomfort en geven tegelijkertijd een ruimtelijk effect. Maar wat moet je nu kiezen: een aanbouw met lichtstraat of een serre? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Lichtstraat aanbouw: een populaire optie

Een aanbouw met lichtstraat is een uitstekende optie als je wilt genieten van het echte buitengevoel en een overdaad aan natuurlijke lichtinval. Een standaard overkapping biedt je weliswaar wel het eerste, maar bij een veranda met een dicht dak wil de vermeerderde lichtopbrengst in de woning zelf nog wel eens tegenvallen.

Een lichtstraat in het dak van de uitbouw maakt in dat opzicht een groot verschil. Zeker als je kiest voor een exemplaar van Ter Huurne. Onze lichtstraten bieden een maximale natuurlijke lichtinval in huis en daarom monteren wij een type als onze lessenaardak lichtstraat vaak direct aan de gevel. De deluxe variant biedt zelfs een nog hogere lichtopbrengst dankzij zijn enkele geïntegreerde glasplaat.

Serre aanbouw: het comfort van isolatie

Het grote voordeel van een serre is dat deze afgesloten ruimte aan je woning is een effectieve verlenging van je bestaande woonruimte. Hierdoor geniet je het hele jaar door van het buitenleven en maak jij je huis terloops ook nog eens meer waard.

Het nadeel ligt voor de hand: een uitbouw met vaste wanden kan de lichtopbrengst in de woning natuurlijk belemmeren. Dit minpunt ondervangen we bij Ter Huurne vrij eenvoudig door alleen glazen wanden toe te passen in onze serres. Zo wordt de inval van natuurlijk daglicht in je huis dus nooit belemmerd. Bovendien kies je bij ons uit verschillende types wanden (o.a. schuif- en vouwwanden).

Ook in het dak van onze serres verwerken wij zoveel mogelijk glas. Een aparte lichtstraat is hierdoor zo goed als overbodig (tenzij dit onderdeel is van het ontwerp). Toegegeven: een serre is doorgaans wel iets duurder dan een wandloze aanbouw met lichtstraat. Maar het resultaat is er dan ook naar! Voor ieder budget hebben we bij Ter Huurne dan ook een oplossing op maat.

Gratis offerte aanvragen