Een serre bouwen: waarop letten?

Terug naar de nieuwspagina

Wil jij een serre laten bouwen en ben je op zoek naar inspiratie? Bij Ter Huurne heb je de keuze uit een breed aanbod verschillende typen serres. Maar niet elk type is geschikt voor elke situatie. Voordat je simpelweg het model kiest dat je het meest aanspreekt, is het daarom verstandig om de volgende zaken te overwegen:

Past de serre bij je huidige woning?

Net zoals zoveel dingen, verandert ook jouw smaak in de loop der jaren. Je kunt daarom een prachtige moderne serre kiezen, maar die past qua uitstraling misschien niet bij jouw wat oudere woning. Neem daarom altijd het totaalplaatje in acht en kies een aanbouw die qua stijl naadloos aansluit op je huis. Bij een bezoek aan onze showroom kunnen onze adviseurs je hierbij helpen.

Past de serre in je huidige tuin?

Natuurlijk begrijpen wij het als je spontaan verliefd raakt op een grote serre. Het is dan verleidelijk om precies datzelfde model in jouw tuin te willen plaatsen. Bedenk je echter dat de uitstraling van een aanbouw mede wordt bepaald door de omgeving. Als de serre teveel ruimte in je huidige tuin inneemt, gaat dit ten koste van het buitengebruik.

Past het type serre bij het gewenste gebruik?

Sowieso is de gebruiksfactor een belangrijke overweging bij het laten bouwen van een serre. Waarvoor wil je de aanbouw in de praktijk het meest gebruiken? Is het als ontbijt- of lunchruimte, dan is het type zadeldak met zijn grote raampartijen voor veel lichtinval een uitstekende keuze. Ga je voor een knusse loungeruimte in de avond, dan is het type lessenaardak wellicht een optie.

Past de oriëntatie bij het gewenste gebruik?

De manier waarop je een serre kunt gebruiken, hangt ook af van de oriëntatie. Zo zal het in een serre op het noorden flink fris worden in de wintermaanden en dat is vervelend als je hem juist op donkere winteravonden wilt gebruiken. Bij een serre op het zuiden daarentegen stijgt het kwik in de zomer snel en dan zijn hardglazen schuif- en vouwdeuren van belang voor frisse lucht.

Heb je een vergunning nodig?

Voordat je een serre laat bouwen, moet je tot slot weten of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Bij plaatsing aan de achtergevel is dat meestal niet het geval, aan de voorgevel soms wel. Lees daar hier meer over. Mocht een vergunning inderdaad een vereiste zijn, dan kan Ter Huurne u helpen bij de aanvraag. Zo ontzorgen wij jou op het gebied van serrebouw van A tot Z!

Gratis offerte aanvragen