Geen inspiratie voor een serre? 3 dakideeën

Terug naar de nieuwspagina

Serres zijn er in uiteenlopende soorten en maten. Zeer bepalend voor de uitstraling van een serre is onder meer het dak. Maar welk daktype sluit goed aan op de bouwstijl van jouw woning? Als je geen inspiratie hebt voor het ontwerp van je nieuwe serre, staat Ter Huurne jou graag terzijde. Onze creatieve ontwerpen op maat hebben de volgende 3 serretypes als uitgangspunt:

Serre met een platdak (knik)

De aluminium serres van Ter Huurne kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Een veelvoorkomende keuze voor het dakontwerp is het platdak, dat met zijn eenvoudige en strakke design goed aansluit op vrijwel elk woningtype. Een serre met een geheel platdak is daarmee een veilige en veelzijdige keuze.

Een variant op het geheel platdak is het type platdak knik. Ter Huurne monteert dit type aanbouw hoog tegen de bestaande woninggevel (op een minimale hoogte van 2.8 meter). Ook deze serresoort is erg geliefd bij onze klanten en dat komt onder meer door de diversiteit aan mogelijkheden op het gebied van onderbouw, (schuif)deuren en aluminium profielen.

Serre met een zadeldak

Een zadeldak van Ter Huurne bestaat uit twee schuin hellende dakdelen die elkaar in de nok snijden. Deze speciale vorm biedt uiteenlopende voordelen zoals extra hoogte in de aanbouw en een overdaad aan natuurlijke lichtinval. De extra hoogte in de serre kan op meerdere manieren worden benut en geeft veel mogelijkheden om de inrichting van een extra dimensie te voorzien.

De ruime lichtinval spreekt voor zich – door het schuine dakoppervlak dat naast de aluminium dakprofielen alleen uit glas bestaat, valt natuurlijk daglicht in grote hoeveelheden binnen. Ter Huurne kan een zadeldak zowel symmetrisch als asymmetrisch uitvoeren en dat bovendien in verschillende kleurstellingen.

Serre met een lessenaardak

Een lessenaardak van Ter Huurne is een rechthoekig en schuin dak dat door zijn hellende vorm diverse voordelen biedt. Een serre met een lessenaardak is bijvooorbeeld bij uitstek geschikt tussen twee uitbouwen of in combinatie met een gehele doorbraak van de gevel. Hierdoor wordt de beschikbare woonruimte flink groter en wordt ook de woningwaarde aanzienlijk vermeerderd.

Net als de andere serres van Ter Huurne is een aanbouw met lessenaardak in tal van varianten mogelijk. Twijfel je na het lezen van bovengenoemde serretypes nog steeds over de optimale serre voor jouw situatie? Aarzel dan niet en laat je vrijblijvend inspireren door onze enthousiaste medewerkers. Bel naar 053-751 37 61 of kom langs in onze ruime showroom in Haaksbergen.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: