Goede doe-het-zelver? Laat een serre aan de vakmensen over

Terug naar de nieuwspagina

Wil je graag een geïsoleerde aanbouw aan je woning? Dan is het bouwen van een serre de ideale oplossing. De meeste mensen laten dat doen door een specialist zoals Ter Huurne. Maar als je een goede doe-het-zelver bent, kan de verleiding groot zijn om het zelf te doen. In dit artikel vertellen wij je waar je rekening mee moet houden en waarom uitbesteden vaak voordeliger is.

Het ontwerpen van een serre aanbouw

Het zelf bouwen van een serre lijkt in financieel opzicht zo aantrekkelijk. Je bespaart immers op de kosten voor vakmensen en bepaalt zelf hoe en waar jij je materialen inkoopt. Voordat je dit doet, moet je echter eerst aan de slag met een ontwerp. In welke stijl wil je de serre bouwen en hoeveel ruimte mag de aanbouw in beslag nemen in je tuin?

Het zijn allemaal vragen die je vooraf moet beantwoorden. Op basis hiervan kun je zelf een ontwerp maken, maar beter nog laat je dit doen door een architect met verstand van zaken. Hou er echter rekening mee dat dit veel geld kan kosten, terwijl het ontwerp van je serre bij een partij als Ter Huurne standaard bij de kosten zit inbegrepen.

Het kiezen van de juiste materialen

Heb je eenmaal een definitief ontwerp? Dan is het tijd om aan de slag te gaan en de benodigde materialen te bestellen. Natuurlijk doe je dit het liefst zo goedkoop mogelijk, maar vergeet niet dat goedkoop in veel gevallen duurkoop is. Een serre aanbouw moet gedurende het hele jaar comfortabel zijn en daarom moet het isolerend vermogen dik in orde zijn.

Ook op het gebied van levensduur moet de serre bij voorkeur uitstekend scoren. Je wilt immers niet dat jouw aanbouw het al binnen een klein decennium begeeft. Bij Ter Huurne weten we op basis van onze jarenlange ervaring exact welke materialen het beste werken en produceren we deze ook nog eens op maat in onze eigen fabriek.

Meer voorbeelden van op maat gemaakte serres bekijken? Klik hier voor voorbeelden.

Het bouwen van de serre: doe het zelf of niet?

Als je eenmaal aan de slag gaat met bouwen, zul je al snel merken dat er bij de bouw van een serre meer komt kijken dan je wellicht had gedacht. Moet je metselen? Welk glaswerk kies je? Kun je alles zelf monteren of heb je hiervoor hulp van andere nodig? Elke keuze die je maakt heeft niet alleen invloed op de kosten en bouwtijd, maar ook op het comfort van het uiteindelijke eindresultaat.

Als je niet wilt twijfelen over de kwaliteit van het eindproduct is er maar één keuze mogelijk: je laat je serre bouwen door een specialist. Bij Ter Huurne werken we standaard met materialen van de hoogste kwaliteit, waaronder aluminium profielen in elke gewenste RAL-kleur en HR++ tot Triple  beglazing. Ook voorzien we jouw aanbouw indien gewenst van alle denkbare aanvullende functionaliteiten.

Gratis offerte aanvragen