Handige ideeën voor het inrichten van uw tuinkamer

Terug naar de nieuwspagina

De grens tussen binnen en buiten begint steeds meer te vervagen. Geniet ’s ochtends in uw tuinkamer tijdens het ontbijt van het ontwakende buitenleven of lees ’s avonds onder de terrasverwamer een goed boek. Voor een maximaal comfort is het optimaal inrichten van de tuinkamer echter onontbeerlijk.

Tuinkamer inrichten: hou rekening met dagelijks gebruik

Zoals de naam al enigszins verklapt, wordt een tuinkamer over het algemeen aan de tuinzijde tegen de woning geplaatst. De kamer vormt hiermee een ideaal tussenstuk tussen uw binnen- en buitenruimte en wordt regelmatig gebruikt als doorloop richting de tuin. Het is dan ook verstandig om geen obstakels voor de deur of schuifpui vanuit de woning te plaatsen, zodat u indien gewenst direct kunt doorlopen naar de tuin.

En die tuin, daar wilt u natuurlijk optimaal van genieten. De glazen omlijsting van uw tuinkamer biedt hier alle gelegenheid toe, maar dan moet de inrichting van de ruimte hier natuurlijk wel op zijn aangepast. Zet loungebanken dusdanig neer dat uw blik tijdens het zitten op de tuin is gericht en plaats ook een haard niet aan de gevelzijde van de woning, maar juist aan de zijde van de tuin. Wanneer u tijdens koude dagen rond de haard zit, geniet u zo van een prachtig uitzicht.

Minimalistische tuinkamer styling

De eerder genoemde loungebank vormt een essentieel onderdeel van menig aanbouw, maar deze banken worden tegenwoordig steeds groter. Natuurlijk biedt een grote hoekbank een optimaal zit- en ligcomfort, maar waak ervoor dat deze niet teveel vloeroppervlak inneemt. Vaak is het verstandiger om te kiezen voor een tuinset die bestaat uit meerdere los te combineren onderdelen, zodat de opstelling gemakkelijk naar wens is aan te passen.

Wat vaak geldt voor het inrichten van een woning, geldt ook bij het inrichten van een tuinkamer: less is more. Veel mensen bestellen vooraf veel banken, stoelen en accessoires, om er later achter te komen dat de pas gebouwde uitbouw nu toch wel erg vol staat. Vergeet niet: zitcomfort en een mooi uitzicht op de tuin zijn de twee belangrijkste criteria. Extra meubels en accessoires kunt u in een later stadium altijd nog toevoegen.

Accessoires om tuinkamers mee in te richten

En wilt u toch accessoires toevoegen? Kies dan bij voorkeur voor accessoires die een mooie uitstraling combineren met een hoog praktisch nut. Ter Huurne levert bijvoorbeeld accessoires voor tuinkamers zoals ondervloeren, windvaste schermen, terrasverwarmers, zonweringen en stijlvolle verlichting. Zo bent u verzekerd van het hoogst mogelijke comfort en haalt u het maximale uit uw buitenruimte. Wilt u zich verder inspireren? Kom dan gerust langs in onze ruim opgezette showroom in Haaksbergen of neem contact met ons op.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: