Hoe maak ik mijn serre klaar voor de winter?

Terug naar de nieuwspagina

Veel mensen associëren een serre met een lichte, zonovergoten ruimte waar door opengeschoven deuren een aangenaam koele zomerbries naar binnen waait. Toch kan een serre veel meer zijn dan dit alleen. In de koude wintermaanden transformeer je de aanbouw namelijk moeiteloos naar een donkere, knusse kamer waar je menig uurtje in comfortabele warmte doorbrengt.

Creëer een warme omgeving met sfeerverlichting

In de winter ben je vooral op zoek naar warmte. Die vind je niet alleen door de binnentemperatuur te verhogen, maar ook door een warme en gezellige uitstraling in je interieur te creëren. Dat doe je stijlvol en eenvoudig door te spelen met licht en je serre aan de binnenkant zo op sfeervolle wijze te verlichten.

Een uitstekende keuze in dit kader is de verlichting van Ter Huurne. Bij het bouwen van een serre monteren wij indien gewenst halogeen of LED-spotjes in de dakliggers, die makkelijk zijn te bedienen en dimmen met een handige afstandsbediening. Daarnaast kun je ook zelf sfeerverlichting toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld vloer-, hang- of plafondlampen.

Creëer een warme omgeving met HR++-glas en een kachel

Aan een serre die optisch een bad van warmte vormt, heb je natuurlijk weinig als het er binnen vriest dat het kraakt. Nu zul je hier in een serre van Ter Huurne niet al te snel last van hebben, onder meer dankzij de uitmuntende isolatie en hoogwaardige HR++-beglazing. Hierdoor blijft warmte makkelijker in de aanbouw en ontstaat er niet snel condensvorming op de ramen.

Toch kan het geen kwaad om af en toe voor wat extra verwarming te zorgen in de vorm van een behaaglijke kachel. Zeker in een tuinkamer kan dit zelfs absoluut noodzakelijk zijn. De TERM 2000 IP65 heater met Philips HeLeN Goldlamp is hiervoor een goede optie. In combinatie met de prima isolatie en driedubbele veiligheidsbeglazing haal je hiermee het maximale rendement uit je serre.

Creëer een warme omgeving met interieurstyling

Net als sfeerverlichting speelt interieurstyling een belangrijke rol als het gaat om het creëren van een optisch warme binnenruimte. De eerste stap hierbij is het ophangen van gordijnen – het liefst met een enigszins zware uitstraling en een warme kleurstelling. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de ruimte er niet alleen knusser van wordt, maar warmte daarnaast nóg beter binnenhoudt.

Voor extra warmte en gezelligheid kun je overwegen een stijlvol tapijt op de vloer in je serre te leggen. In dat geval moet die natuurlijk wel mooi egaal zijn. Heb je een echte grote serre, dan kun je dit aanvullen met kleine tapijtjes of chique doeken die je over de bank of het zitmeubilair drapeert. Voordat je het weet is de serre je favoriete winterruimte in je huis!

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: