Hoeveel auto’s passen er onder een carport?

Terug naar de nieuwspagina

Steeds meer Nederlandse gezinnen beschikken tegenwoordig over meerdere auto’s. Voor tweeverdieners is dit simpelweg onmisbaar – uiteindelijk moet je elke ochtend beiden naar je werk komen. Wil je beide auto’s zo goed mogelijk beschermen tegen de weerselementen? Wij vertellen je alles over de extra brede carport die je hiervoor nodig hebt.

Kies een carport voor de toekomst

Bij veel Nederlandse huizen waar je voorbij loopt, zie je een carport die ruimte biedt voor maximaal één auto. Dat is zonde, want dat betekent dat de eventuele tweede auto blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden of eventueel zelfs verder weg geparkeerd moet worden. Dat is een situatie die je zowel qua levensduur als gebruiksgemak van je auto eigenlijk wilt voorkomen.

Al bij aanschaf van een carport is het daarom verstandig om rekening te houden met de aanwezigheid van een eventuele tweede auto. Zelfs als je nu nog over één auto beschikt, kan dit in de toekomst snel veranderen. Zeker in geval van een ruime oprit aan de voorzijde of zijkant van je woning kan het daarom lonen om wat extra ruimte te reserveren voor een grote carport.

Ontwerp op maat maakt het verschil

Het kan soms lastig zijn een goede balans te vinden tussen het behouden van ruimte rondom je woning en het bouwen van een carport die groot genoeg is voor meerdere auto’s. Bij Ter Huurne maken we al onze carports op maat, waardoor je verzekerd bent van een ontwerp dat optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte.

Wij bieden verschillende typen carports als uitgangspunt voor een ontwerp, waarbij het gebogen type prefix in het bijzonder populair is bij eigenaren van meerdere auto’s. Dit type maakt het namelijk mogelijk een overspanning van maar liefst 5 meter te realiseren, zonder dat er sprake is van een kolom in het midden. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens functioneel!

Eindeloze carport opties

Een keuze voor een extra brede carport bij Ter Huurne is iets waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Wij maken al onze carports van duurzame aluminium profielen en gehard veiligheidsglas of hoogwaardig polycarbonaat. De profielen zijn in elke denkbare RAL-kleur leverbaar en bij het glas of de beplating kun je kiezen tussen helder of opaal.

Heb je, naast een carport die extra breed is, behoefte aan een variant die extra hoog is of geschikt is voor aanrijden via de zijkant? Dan bieden wij ook daarvoor opties in de vorm van onze carports met zadeldak of eenzijdige draging. Bezoek onze showroom in Haaksbergen voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden of bel naar 053-751 37 60 of laat u inspireren en klik hier voor meer voorbeelden.

Gratis offerte aanvragen