Inspiratie opdoen: wat is er mogelijk op het gebied van lichtstraten?

Terug naar de nieuwspagina

Wie wel eens in een huis met lichtstraat is geweest, weet hoeveel meerwaarde een overdaad aan natuurlijke lichtinval biedt. Het gevoel van ruimtelijkheid en welbevinden is simpelweg ongeëvenaard. De exacte impact hangt uiteraard wel af van het type lichtstraat dat je kiest. Op dat gebied heb je bij Ter Huurne de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden:

Beglazing

Voor de beglazing van onze lichtstraten hanteren we bij Ter Huurne de strengst mogelijke kwaliteitseisen. Wil je een lichtstraat in je terrasoverkapping? Dan opteren wij meestal voor een variant met 10 mm gelaagd veiligheidsglas. Wil je er eentje in een geïsoleerde ruimte zoals een serre of andere aanbouw? Dan bevelen wij de keuze voor HR++ veiligheidsbeglazing aan. Zo is het aangenamer toeven in de binnenruimte en blijven de stookkosten tot een minimum beperkt.

Kleur

De kleur van een lichtstraat maakt een enorm verschil voor de uitstraling ervan. Zeker in combinatie met de bouwstijl van de woning. Bij Ter Huurne maken we onze lichtstraten daarom in eigen fabriek van kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen. Deze kunnen we voorzien van elke gewenste RAL-kleur in een Qualicoat-goedgekeurde poedercoating. Je hebt hierbij de mogelijkheid om aan de binnenzijde voor een andere kleur te kiezen dan de buitenzijde. Niet voor niets zijn onze lichtstraten geliefd bij architecten en stylisten!

Vorm

De lichtstraten van Ter Huurne zijn verkrijgbaar met drie basisontwerpen als uitgangspunt. Een klassieker is natuurlijk de variant met zadeldak, waarbij twee schuine dakhelften bij elkaar komen in de nok. Dit is met name ideaal als je de lichtstraat in het midden van een platdak wilt voor een symmetrische uitstraling. Monteer je de lichtstraat liever direct aan de gevel? Dan bevelen we het type lessenaardak of lessenaardak deluxe aan. Welke vorm je ook nastreeft: bij Ter Huurne kunnen we vrijwel elke denkbare wens in onze eigen fabriek realiseren.

Afmetingen

Wil je niet alleen een lichtstraat, maar ook een geheel nieuwe aanbouw zoals een tuinkamer of serre plaatsen? Ook daarvoor ben je bij Ter Huurne aan het juiste adres. Vrijwel alle denkbare afmetingen zijn mogelijk – zowel voor de aanbouw als de lichtstraat. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de aanvraag van een eventuele vergunning. Die kun je bijvoorbeeld nodig hebben als je jouw serre of tuinkamer meer dan 3 meter boven het Peil wilt bouwen. Ook de vergunningsaanvraag kan Ter Huurne je in dat geval uit handen nemen.

Gratis offerte aanvragen