Het krabben ’s ochtends ook zo zat? Zet je auto onder een carport!

Terug naar de nieuwspagina

Voor veel mensen is de winter niet de favoriete periode in het jaar. Naast de kou en de traditionele griepjes, zijn er immers ook de kleine maar oh zo vervelende ongemakken. Denk alleen al aan de bevroren ruiten vol met ijs als je ’s ochtends vroeg met de auto naar je werk wilt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kans hierop flink te verkleinen, die we in dit artikel bespreken.

Handige trucjes tegen bevroren ruiten

Een goedkope manier om je autoruiten simpel te beschermen tegen de vrieskou, is door ze af te dekken met een autohoes. De hoes bedekt zowel de voor-, achter- als zijramen en zorgt er hierdoor voor dat ze niet kunnen bevriezen. Natuurlijk is het wel even werk om de autohoes elke dag weer te verwijderen en opnieuw aan te brengen, maar dat is inherent aan het goedkope karakter van de oplossing.

Een net zo goedkope, maar iets snellere manier om je ruiten te beschermen, is het afdekken ervan met een voorruitfolie. Je zij- en achterramen kunnen in dat geval nog steeds bevriezen, maar het bespaart je ’s ochtends toch aardig wat tijd. Andere veelgebruikte trucjes zijn om de binnenkant van je ruiten in te wrijven met shampoo tegen dampaanslag of de autoverwarming op ruitenstand te zetten.

Zet je auto onder een carport en voorkom ijsvorming

Natuurlijk zijn bovenstaande oplossingen allemaal lapmiddelen die je nog steeds de nodige moeite kosten. Beter is het daarom om te kiezen voor een oplossing die weliswaar een grotere investering vergt, maar dan ook aanzienlijk beter werkt en je auto ook op allerlei andere manieren effectief beschermt.

De oplossing waar we in dit geval over praten, is natuurlijk een carport. Zo’n overkapping voor je auto zorgt ervoor dat je ’s ochtends geen autoruiten meer hoeft te krabben en verbetert daarnaast ook nog eens de onderhoudsconditie van je auto. Ook de kans op vervelende zaken zoals roestvorming en schade door vallende taken en andere vuiligheid wordt er flink kleiner door.

Meer voorbeelden van carports bekijken? Klik hier.

Welke carport kan ik het beste kiezen?

Bij de keuze voor een carport is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan (letterlijk!). Breng eerst goed alle redenen in kaart waarom jij een carport wilt en zet deze vervolgens af tegen de verwachte kosten. Heb je de knoop doorgehakt? Dan is het tijd om te kiezen voor een bepaald type. Bij Ter Huurne heb je bijvoorbeeld de keuze uit tal van verschillende soorten carports.

Het gebogen type standaard carport biedt al een zeer effectieve bescherming tegen bevroren autoruiten. Wil je een extra brede overspanning (bijvoorbeeld voor twee auto’s) zonder een kolom in het midden, dan is het gebogen type prefix een uitstekend alternatief. Als doorrijhoogte van belang is, kies je voor het type zadelzak of lessenaardak. Al onze carports zijn op maat leverbaar.

Gratis offerte aanvragen