Lastig parkeren in je carport? Zo los je het op!

Terug naar de nieuwspagina

Een carport is de ultieme oplossing voor iedereen die zijn auto wil beschermen tegen de weersinvloeden. Het enige nadeel: een carport aan huis staat – zeker vergunningsvrij gebouwd – niet altijd op de ideale plek om makkelijk in te parkeren. Gelukkig biedt Ter Huurne verschillende opties om parkeren een stuk eenvoudiger te maken:

Makkelijk inparkeren onder eenzijdig gedragen carport

De eenzijdig gedragen carport is een speciaal door Ter Huurne ontwikkelde auto-overkapping die uiteenlopende voordelen biedt. In het oog springen direct de pilaren die slechts aan één zijde aanwezig zijn en de volledige constructie dragen. De andere zijde blijft hierdoor vrij en dat biedt unieke mogelijkheden om makkelijk in te parkeren.

Zeker in een situatie waarin recht aanrijden niet tot de mogelijkheden behoort, blinkt de eenzijdig gedragen carport van Ter Huurne uit. Je kunt hier namelijk simpel middels een draai of via de zijkant aanrijden en de auto in één beweging inparkeren. Ideaal als er sprake is van een gebogen oprijlaan of een aparte rijweg.

Parkeren onder een extra brede carport

Kun je wel recht onder je carport aan huis aanrijden, maar is deze simpelweg niet breed genoeg? Dat laatste is al snel het geval als je bijvoorbeeld 2 auto’s wilt parkeren. Ter Huurne biedt de oplossing in de vorm van het gebogen type Prefix; een type overkapping voor de auto dat tot een breedte van maar liefst 5 meter leverbaar is.

Bijkomend voordeel: in het midden bevindt zich geen kolom, waardoor je de volledige vrijheid behoudt om op elke denkbare manier gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Het gebogen type Prefix is bijzonder populair en leent zich door zijn breedte voor makkelijk inparkeren, maar vereist wel voldoende ruimte bij het huis.

Parkeren met een hoog voertuig onder zadeldak carport

Is de breedte van een carport voor jou niet zozeer een probleem, maar is het vooral de hoogte waarover jij je zorgen maakt? Dat kunnen we ons voorstellen als je bijvoorbeeld een caravan of camper wilt parkeren. Traditionele carports zijn hiervoor al snel te klein, waardoor er schade kan optreden aan zowel de overkapping als je voertuig.

Omdat je bovenstaand scenario ten koste van alles wilt voorkomen, is het aan te raden om te kiezen voor het type zadeldak carport van Ter Huurne. Dit type onderscheidt zich niet alleen door zijn hoge dak, maar ook door het ontbreken van trekstangen tussen de pilaren. Hierdoor wordt een optimale doorrijhoogte behouden en is parkeren met een hoog voertuig een fluitje van een cent.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: