Lekkage in je serre? Zo houd jij je serre waterdicht

Terug naar de nieuwspagina

Niets is zo vervelend als een lekkende serre. Denk je net lekker ontspannen te gaan genieten van het uitzicht op je tuin, voel je plotseling nat gedruppel in je nek. Lekkages komen in serres geregeld voor en dat komt niet in het minst door de vele zelfbouwprojecten. Wij vertellen je hoe je de lekkage repareert en hoe je jouw aanbouw efficiënt waterdicht maakt.

Lekkage in je serre repareren

Dat sommige serres op termijn te maken krijgen met lekkages, is niet zo vreemd. Een serre wordt elke dag weer blootgesteld aan de weersinvloeden in Nederland en is hier net als elk ander bouwwerk niet ongevoelig voor. De ene keer zijn het constructiefouten die aan de basis liggen van een lekkend dak en in andere gevallen speelt ouderdom de aanbouw parten.

Wat de aanleiding ook is – een lekkende serre wil je natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Belangrijk is om eerst de exacte plek van het lek te identificeren en vervolgens de mogelijke oorzaken na te gaan. Veelvoorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld een niet goed gedicht dak of een onjuist aangebrachte loodslab.

Zeker bij zelf ontworpen en gebouwde serres komen dit soort problemen relatief vaak voor. Andere mogelijke problemen zijn een slechte aansluiting van de aanbouw op de zijmuren of kieren en openingen in schuif- of vouwwanden. Voor reparatie van elk van deze problemen zijn op internet uitgebreide handleidingen te vinden.

Je serre waterdicht maken

Het repareren van je serre is natuurlijk goed en wel, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Liever zorg je er daarom al tijdens de bouw voor dat je de aanbouw waterdicht maakt. Dit betekent niet noodzakelijk dat de serre ook compleet luchtdicht moet zijn. Wel maak je de ruimte – in tegenstelling tot een alternatief zoals bijvoorbeeld een tuinkamer – bij voorkeur goed geïsoleerd.

Een goed manier om de waterdichtheid van de aanbouw te verhogen is een sterke focus op een goede aansluiting met de gevel. Lood- of zinkhoudende materialen zijn in dit kader niet altijd de beste keuze, omdat metaaldeeltjes uit deze materialen bij een regenbui kunnen neerslaan op het aluminium en dan corrosie veroorzaken.

Wil je geen twijfels hebben over de waterdichtheid van je serre en wil je hem in een later stadium ook niet zelf hoeven repareren? Kies dan voor een kwalitatief hoogwaardige serre van Ter Huurne. Onze serres voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden dankzij een ontwerp op maat en fabricage in eigen fabriek. Ook monteren wij de aanbouw op locatie voor een optimale aansluiting en waterdichtheid en bieden wij een garantie van maar liefst 10 jaar op lekkage van isolatieglas.

Meer weten? Bel voor vrijblijvend advies naar 053-751 37 72 of stuur ons een mailtje via info@terhuurnebv.nl.

Gratis offerte aanvragen