Met een serre of veranda het nieuwe jaar in

Terug naar de nieuwspagina

Bij Ter Huurne staat deze week helemaal in het teken van oud en nieuw. Over enkele dagen kan het aftellen beginnen en gaan we met zijn allen al proostend het nieuwe jaar in. Net zoals het contrast tussen de jaarwisseling zo mooi wordt aangegeven met de term ‘oud en nieuw’, is deze ook van toepassing op de verschillende bouwstijlen van een woning of een aanbouw.

Victoriaanse serre als toonbeeld van klassieke bouwstijl

In een tijd van moderne architectuur zien we veel verschillende bouwstijlen. Hoewel architecten voor woningen nog altijd met vooruitstrevende ontwerpen komen, wordt ook regelmatig teruggegrepen op de klassieke bouwstijl uit de jaren 30 die zo kenmerkend is voor statige Nederlandse huizen. Ook aanbouwen zoals serres zijn zowel in moderne als klassieke varianten verkrijgbaar.

Ter Huurne produceert bijvoorbeeld strakke aluminium serres, maar ook varianten met een Victoriaanse uitstraling. Deze kenmerken zich door een combinatie van neoclassicistische, neogotische en neoromaanse bouwelementen. Een Victoriaanse serre gaat naadloos op in een klassiek huis maar vormt ook een stijlvolle aanvulling op een woning met een modernere bouwstijl.

De charme van een Victoriaanse veranda

Naast serres, maakt Ter Huurne ook veranda’s in typisch Victoriaanse stijl. Doordat een dergelijke aanbouw doorgaans minder elementen bevat dan een serre, is hij qua uitstraling nog veelzijdiger inzetbaar. Een Victoriaanse veranda past bij vrijwel elke woning en betekent in veel gevallen het ideale contrast tussen oude en nieuwe stijlen.

Hoe klassiek de uitstraling van een Victoriaanse serre of veranda ook mag zijn; dat doet niets af aan de mate van modern comfort die de aanbouw biedt. In het geval van een serre betreft dat bijvoorbeeld het comfort van volledige isolatie, terwijl het bij een veranda de hardglazen schuif- of vouwwanden zijn die in het dagelijks gebruik veel meerwaarde bieden.

Versier jouw serre of veranda in de decembermaand

Heb jij reeds een Victoriaanse serre of veranda laten aanbouwen door Ter Huurne? Dan is dit dé tijd van het jaar om het maximale uit de warme uitstraling te halen. Rond de kerstdagen met een vrolijk flonkerende kerstboom in de aanbouw bijvoorbeeld niet ontbreken – zeker in combinatie met verlichting in de dakliggers resulteert dit in een sprookjesachtige aanblik.

Naast optionele verlichting in de dakliggers van een serre of veranda, kunt u ook zelf nóg meer licht toevoegen aan de aanbouw om sprankelend het nieuwe jaar in te gaan. Versier de aanbouw bijvoorbeeld met mooie kerstverlichting en geniet tijdens de jaarwisseling in stijl vanuit jouw glazen aanbouw van al het prachtige vuurwerk in de omgeving. Klik voor meer voorbeelden van serres en toepassingen hier.

Gratis offerte aanvragen