Mijn serre wordt koud in de winter: wat nu?

Terug naar de nieuwspagina

In de zomer kan het in je serre soms flink warm worden. Dat los je op met bijvoorbeeld zonwering, ventilatie en airco. Maar andersom kan je aanbouw in de winter heel koud worden. En dat terwijl je juist in deze periode ’s avonds lekker knus in je serre wilt zitten. Dit zijn 4 manieren om de temperatuur in je serre tijdens de koude winterdagen aangenaam te houden:

Hou rekening met de oriëntatie van de serre

Staat jouw serre op het noorden of het oosten? Dan hoef je niet te rekenen op veel direct zonlicht, zeker niet vanaf de namiddag. Je zult dan ook merken dat het in je aanbouw bij deze oriëntatie al vanaf de herfst flink frisser begint te worden.

Indien mogelijk kies je daarom liever voor een serre met richting het westen, of, nog idealer, het zuiden. Natuurlijk is het bij veel rijtjeshuizen niet mogelijk om zelf de oriëntatie van de aanbouw te kiezen. Maar heb je de mogelijkheid en veel grond rond je woning: hou er dan rekening mee.

Kies altijd voor een geïsoleerde serre

Het klimaat in je aanbouw hangt voor een groot deel af van de isolatie. Bouw je zelf een serre, dan is de kans groot dat het isolerend vermogen te wensen overlaat. Niet alleen door een minder strakke afwerking, maar ook door de mindere kwaliteit van de gebruikte materialen.

Bij Ter Huurne werken we alleen met duurzame aluminium profielen en inbraakwerend veiligheidsglas. Ook zorgen onze monteurs voor een professionele montage en vakkundige afwerking. Dit alles resulteert in een serre met de best denkbare isolatie.

Driedubbel glas is een vereiste

Je serre kan echter nog zo vakkundig zijn gemonteerd: een ketting is nog altijd zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor driedubbel glas, want anders lekt er via de grote raampartijen in je aanbouw onnodig veel warmte weg.

Driedubbel glas isoleert maar liefst twee keer zo goed als dubbel glas, onder meer door de aanwezigheid van meer spouwen tussen de verschillende ruiten. Hierdoor komt kou van buiten minder makkelijk binnen en ga je ook condensvorming in je serre effectief tegen.

Verwarm je serre met een heater

Voldoet jouw huidige serre niet aan bovengenoemde eisen, maar wil je hem desondanks nog niet vervangen? Dan kun je het klimaat in elk geval draaglijk houden door de aanbouw te verwarmen met een heater.

Bij Ter Huurne raden we hiervoor de TERM 2000 IP65 aan, die naast slecht geïsoleerde serres ook bij uitstek geschikt is voor toepassing in tuinkamers. Meer advies op maat ontvangen over het warm houden van je serre? Bel ons op 053 2060340 of kom langs in onze showroom.

 

Gratis offerte aanvragen