Ook in de herfst van je tuin genieten? Dat kan met een serre aan je huis

Terug naar de nieuwspagina

Het weer in de herfst kent twee gezichten. Enerzijds is de temperatuur nog best comfortabel, maar anderzijds is het misschien wel de meest regenachtige periode van het jaar. Dat maakt een verblijf in uw tuin een stuk minder aangenaam. Gelukkig is er een even simpele als doeltreffende oplossing voorhanden: het plaatsen van een serre aan je huis.

TH Serre onder balkon

Waarom een serre aan je huis plaatsen?

Veel mensen bouwen een serre aan huis omdat ze hun bestaande woonruimte willen uitbreiden. Er zijn echter nog zoveel meer redenen om een aanbouw te plaatsen. Een onderbelicht maar zeer belangrijk argument is de toename van natuurlijke lichtinval. Een serre zorgt ervoor dat u het hele jaar door binnenshuis geniet van een overdaad aan natuurlijk licht.

Dat is een groot voordeel, want de wetenschap heeft aangetoond dat mensen gebaat zijn bij veel daglicht. Het stimuleert een goede nachtrust door een beter onderscheid tussen dag en nacht en zorgt ervoor dat we ook op mentaal vlak lekkerder in ons vel zitten.

Niet voor niets zoeken we licht in veel situaties vaak onbewust op. Let er maar eens op – in een restaurant met een serre zit deze aanbouw doorgaans helemaal vol. Dit is illustratief voor de belangrijke rol die licht speelt in ons leven.

Wat voor serre aan huis moet ik bouwen?

Niet elke woning is hetzelfde, waardoor ook niet elke serre aan huis hetzelfde is. Het is belangrijk dat een serre goed bij het woonhuis past, zodat deze een meerwaarde vormt voor de woning en er een uniforme uitstraling ontstaat. Hiermee bent u verzekerd van een goede investering waar u tot in de lengte van jaren plezier aan beleeft.

Een keuze voor een kant-en-klare serre aan je huis is in veel gevallen dan ook niet optimaal. Ter Huurne ontwerpt en produceert alle serres zelf, zodat u maximale keuzevrijheid heeft in het ontwerp en de aanbouw altijd aansluit op uw woning. Door onze brede expertise en productiemethoden, zijn wij in staat vrijwel elke wens te verwezenlijken.

Serre met zonwering buitenaanzicht

Serre aan de zijkant of voorkant van het huis plaatsen?

Een serre aan het huis wordt veelal aan de achterzijde in de tuin geplaatst. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen de aanbouw aan de zijkant van de woning te bouwen. Dit heeft als groot voordeel dat het midden van de woonkamer doorgaans beter wordt verlicht. Een betere lichtinval op dit centrale punt in de woning geeft optisch een zeer mooi en ruimtelijk resultaat.

Een andere optie is om de serre aan de voorzijde van het huis te plaatsen. Dit is een goede optie als u specifiek streeft naar meer lichtinval aan die kant van de woning. Maar let op: zeker bij niet-vrijstaande woningen kan een vergunning zijn vereist voor een dergelijk bouwplan. Controleer daarom vooraf of de aanbouw aan de geldende regelgeving voldoet.

Gratis offerte aanvragen