Platte lichtstraat voor een lichtere woonruimte

Terug naar de nieuwspagina

Als Nederlanders brengen we veel tijd binnen door. En dat is ook logisch, gezien de vele koude en natte dagen in ons land. Helaas zorgt dit ervoor dat we gedurende de dag relatief weinig daglicht zien. Zonde, want een gezonde dosis daglicht is noodzakelijk om zowel geestelijk als lichamelijk optimaal te functioneren.

Steeds populairder wordt daarom de platte lichtstraat, die mensen verzekert van een flinke portie natuurlijke lichtinval in hun huis. Veel woningen bevatten kamers die enerzijds bij uitstek geschikt zijn om ontspannen te zitten, maar die anderzijds vrij donker zijn. Een vlakke lichtstraat is de beste oplossing om dit laatste probleem te verhelpen.

Vlakke lichtstraat voor een optisch grotere leefruimte

Uiteraard is een donkere ruimte in de avonduren niet erg. Het kan ’s avonds bijvoorbeeld zeer prettig zijn om ontspannen een boek te lezen bij een gedimd leeslicht. Overdag is het echter van belang dat er voldoende natuurlijk licht de ruimte binnendringt. Alleen dan kunnen we de dag met een energiek gevoel starten en optimaal functioneren.

Een gezonde portie daglicht is namelijk cruciaal voor een goed geestelijk en lichamelijk welbevinden, zo blijkt uit diverse studies. Maar de voordelen van een platte lichtstraat reiken verder, want meer daglicht leidt tegelijkertijd tot een ruimte die optisch groter lijkt.

Een lichte kamer lijkt nu eenmaal groter; vandaar vaak ook het advies van interieurspecialisten om de muren in een krappe ruimte niet in een donkere, maar lichte kleur te verven. Uiteraard gaat er qua ruimtelijk effect nog altijd niets boven de lichtinval die een vlakke lichtstraat garandeert.

Meer lichtstraten bekijken? Klik hier.

Platte lichtstraat op maat gemaakt

Bij de keuze voor een platte lichtstraat is het belangrijk dat het ontwerp aansluit op de bouwstijl van de woning. Daarnaast is het aan te bevelen om de lichtstraat te plaatsen in een veelgebruikte ruimte, zodat u elke dag weer maximaal profijt heeft van de verhoogde lichtinval in huis.

Ter Huurne kan uw vlakke lichtstraat op maat voor u maken en adviseert u graag over het optimale ontwerp en plaatsing. Een Lessenaardak lichtstraat kan bijvoorbeeld het best direct aan de gevel worden aangebracht, terwijl een Zadeldak variant veelal in het midden wordt geplaatst.

Uiteraard hangt een en ander af van uw specifieke wensen. Wilt u een platte lichtstraat die beschikt over diverse luxe accessoires? Onze lichtstraten zijn onder meer leverbaar met fraai weggewerkte zonwering of op afstand dimbare verlichting. Kom langs in onze showroom en laat u adviseren over de diverse mogelijkheden die wij te bieden hebben. Voor snelle vragen kunt u contact met ons opnemen via info@terhuurnebv.nl of bellen met 053-751 37 59.

Gratis offerte aanvragen