Schaduwdoek of overkapping: wat is handiger?

Terug naar de nieuwspagina

Als we in 2019 eenzelfde zomer krijgen als vorig jaar, wordt het zweten geblazen. Afgelopen jaar wisselden de tropische dagen elkaar in rap tempo af en was elke Nederlander op zoek naar een beschut plekje voor wat aangename verkoeling in de buitenlucht. Zoek jij zo’n plekje in 2019? Dit kun je creëren met een schaduwdoek of overkapping met zonwering. Maar welke optie is beter?

Waarom een schaduwdoek kopen?

Voor het kopen van een schaduwdoek valt wel een en ander te zeggen. Zo’n doek laat zich relatief eenvoudig bevestigen tussen meerdere palen en legt een relatief groot stuk tuinoppervlak comfortabel in de schaduw. Bovendien is het makkelijk op te vouwen, mee te nemen en op te bergen en is ook de montage kinderspel.

Nadelen zijn er daarentegen ook. De bevestiging met touwen tussen verschillende palen zorgt dat er altijd gaten zijn waar de zon doorheen kan vallen. Bij een gunstige ligging van de tuin is dat niet zo erg, maar met name bij krappe tuinen is het vaak lastig het doek te positioneren voor een optimale schaduwwerking. Ook is niet elk schaduwdoek waterdicht en schimmelbestendig.

Waarom een overkapping kopen?

Een alternatief voor een schaduwdoek is een terrasoverkapping. Zo’n overkapping is doorgaans weliswaar duurder in aanschaf, maar biedt dan ook veel meer mogelijkheden. Zo is de overkapping permanent van karakter en nagenoeg onderhoudsvrij. Ook is hij bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw.

Groot voordeel van terrasoverkappingen zoals Ter Huurne die levert, zijn de optionele accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zonwering die indien gewenst uitgevoerd kan worden met een weer-windsensor. De zonwering is verkrijgbaar in dezelfde kleur als de profielen van de terrasoverkapping en is bovendien in tal van designs leverbaar.

Schaduwdoek of overkapping: wat is beter?

Zowel een schaduwdoek als overkapping met zonwering biedt specifieke voordelen. De schaduwdoek is de goedkopere en flexibelere oplossing; het doek leent zich ideaal om op te vouwen en mee te nemen naar een andere locatie zoals bijvoorbeeld een grasveld. Wel kunnen de benodigde palen zeker in krappe tuinen een vrije doorgang blokkeren.

Een terrasoverkapping is daarom altijd de beste optie voor de huiseigenaar die op zoek is naar een permanente oplossing om meer schaduw in de tuin te creëren.

De overkapping wordt inclusief zonwering op maat gemaakt en ter plekke door de vakkundige medewerkers van Ter Huurne gemonteerd. Hierna heb je er als bewoner nauwelijks nog omkijken naar, maar profiteer je wel van beschutting tegen sneeuw, regen, kou, hagel en – jawel – de zon.

Gratis offerte aanvragen