Serre aanbouw vergunning aanvragen

Terug naar de nieuwspagina

U wilt uw woonruimte een nieuwe impuls geven. Door een serre aan te bouwen, een terrasoverkapping te plaatsen of een tuinkamer te maken. In sommige gevallen heeft u hiervoor echter wel een vergunning nodig. Hieronder leggen we uit wanneer een serre aanbouw vergunning aanvragen noodzakelijk is en vertellen we u waar u zoal rekening mee moet houden.

Regelgeving voor plaatsen aanbouw in Nederland

Een serre aanbouw plaatsen is vaak een uitstekend idee om uw woonruimte effectief te verlengen. De serre slaat een brug tussen uw binnen- en buitenruimte zoals uw keuken en tuin. Maar zo handig als de aanbouw voor u is, zo storend kan deze soms worden ervaren door andere buurtbewoners. In Nederland is er daarom vrij strenge regelgeving waar u aan dient te voldoen.

Gelukkig is het niet in alle gevallen noodzakelijk een serre aanbouw vergunning aan te vragen. Wilt u de aanbouw echter flink hoog maken of plaats u deze niet aan de achterkant, maar juist aan de voorzijde van uw woning? Dan wordt de kans al een stuk groter dat u hiervoor een vergunning nodig heeft.

In welke situaties is een vergunning noodzakelijk?

Is de geplande aanbouw minder dan 2,5 meter diep? Dan kunt u qua specificaties redelijk veel kanten op. Zo mag de serre tot wel 4 meter hoog zijn en mag deze maximaal 0,3 meter uitsteken boven de vloer van eerste verdieping van uw woning. Uiteraard mag een serre in geen geval hoger zijn dan het huis waar deze tegenaan staat.

Is de serre méér dan 2,5 meter diep? Dan verandert de situatie. De maximale hoogte is in dat geval maximaal 3 meter en buiten deze zogenaamde 2,5 meter zone mag u ten hoogste een oppervlakte van 30 vierkante meter bebouwen. Ook moet u rekening houden met de buren: vanaf 1 meter afstand van het erf van uw buren mag u maximaal 10 vierkante meter bebouwen.

Hoe vraag ik een serre vergunning aan?

Naast de bovengenoemde eisen, dient u rekening te houden met aanvullende regelgeving. Zo moet er minimaal een meter afstand zijn tussen de serre en het openbaar toegankelijk gebied en mag de aanbouw logischerwijs geen balkon of dakterras hebben. Ook mag het zij- of achtererf bij uw woning niet voor meer dan de helft worden volgebouwd.

Denkt u niet te voldoen aan deze eisen? Dan is het aanvragen van een serre aanbouw vergunning noodzakelijk. Dit is iets wat Ter Huurne zeer eenvoudig voor u kan regelen. Zo ontzorgen wij u niet alleen compleet op het gebied van het ontwerp en de uitvoering van uw serre, maar nemen wij u ook de vergunningsaanvraag uit handen. Meer weten? Bel ons dan op 053-751 37 33 of mail naar info@terhuurnebv.nl. Voor persoonlijk advies kunt u uiteraard geheel vrijblijvend terecht in onze ruim opgezette showroom in Haaksbergen.

Gratis offerte aanvragen