Tuinkamer of serre laten bouwen?

Terug naar de nieuwspagina

U weet dat u meer woonruimte wilt en dat u vaker wilt genieten van het buitenleven in uw tuin. De vraag rijst alleen hoe u dit wilt realiseren. Laat u bijvoorbeeld een tuinkamer of een serre bouwen? Beide opties bieden zo hun eigen specifieke voordelen en de beste keuze is afhankelijk van factoren als smaak en uw budget.

De verschillen tussen tuinkamers en serres

Hoewel tuinkamer en serre termen zijn die veelvuldig door elkaar worden gebruikt, hebben ze wel degelijk een verschillende betekenis. Het verschil zit hem voornamelijk in het bouwkundige aspect. Daar waar een serre vaak als uitbreiding van de bestaande woonruimte wordt gezien en volledig wordt geïsoleerd, is een tuinkamer meer een op zichzelf staande ruimte.

Natuurlijk gelden er geen vastomlijnde regels op dit gebied en worden veel tuinkamers wel degelijk als verlenging van de huidige woonruimte gebruikt. Toch wordt er bij serres over het algemeen meer geïnvesteerd in zaken zoals isolatie, ventilatie en andere elementen die worden geassocieerd met de woonruimte in een huis.

Gebruik accessoires zoals schuifdeuren

Een tuinkamer bestaat grotendeels uit glas en dit resulteert in een prachtig, open karakter en een direct contact het met buitenleven in de tuin. Het maakt isolatie bovendien minder noodzakelijk, want dankzij het vele glas is het gedurende het grootste deel van het jaar aangenaam warm in de tuinkamer.

Bent u bang dat het in de zomer al snel té warm wordt? Geen nood, want tijdens warme dagen maakt u gebruik van de hardglazen schuif- en vouwdeuren van Ter Huurne om de frisse lucht naar binnen te laten stromen. Zo heeft u altijd controle over het klimaat in uw tuinkamer en bent u verzekerd van een aangenaam verblijf.

Aangenaam klimaat in uw tuinkamer of serre

Natuurlijk kan het zijn dat u het openen van de schuifdeuren niet vindt volstaan om verkoeling aan te brengen in uw tuinkamer. In dat geval bieden wij u de keuze uit zonweringen van Duitse topkwaliteit, die meestal onder het glas wordt gemonteerd. Zo kunt u uw tuinkamer het aangename klimaat van een serre aanbouw effectief laten nabootsen.

Vindt u het juist te koud in uw tuinkamer? Dit is iets wat u bij een serre niet snel zal gebeuren. Toch is er een handige oplossing in de vorm van verwarming. De TERM 2000 IP65 terrasverwarming is bijvoorbeeld zeer geliefd bij klanten van Ter Huurne en verspreidt al direct na het inschakelen een weldadige warmte in uw ruimte.

Gratis offerte aanvragen