Vrijstaande carport bouwen: de voordelen

Terug naar de nieuwspagina

Bij een carport denken veel mensen al snel aan een aanbouw op de oprit van een rijtjeshuis. Maar vrijstaande carports zijn er ook en ze bieden bovendien grote voordelen. Ook bij Ter Huurne zijn de keuzemogelijkheden op het gebied van losstaande carports groot. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen en uitgebreide opties.

Waarom een vrijstaande carport?

Het grootste voordeel van een vrijstaande carport is de enorme flexibiliteit die deze met zich meebrengt. Je kunt de carport zo klein of groot laten bouwen als je zelf wilt en bent niet gebonden aan de afmetingen van deuren of gevels. Hierdoor is het bijvoorbeeld een fluitje van een cent om een brede carport voor meerdere auto’s te plaatsen.

Ook qua plaatsing zijn de opties eindeloos. Maar natuurlijk kan een grote vrijstaande carport bouwen alleen als je hiervoor buitenshuis voldoende ruimte hebt. Hou hierbij ook rekening met de lokale bouwregels in je gemeente. Voor een vrijstaande carport van meer dan 30 m2 heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig.

Een losstaande carport van aluminium

Een carport is bij voorkeur van aluminium, vanwege de grote voordelen die dit materiaal biedt. Zo is aluminium licht van gewicht, nagenoeg onderhoudsvrij en bovenal zeer stevig. Met name de laatste eigenschap is extra van belang bij een vrijstaande variant, omdat deze niet leunt tegen de stevige gevel van de woning.

Een aluminium carport biedt door de stevigheid van de gebruikte profielen uiteenlopende dakopties. Zo kun je kiezen voor een platte carport, maar varianten met een zadeldak of puntdak winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. Daarbij is het zadeldak wel overduidelijk in het voordeel: het is uitermate windbestendig en biedt meer functionele ruimte dan een puntdak.

Een vrijstaande carport op maat bouwen

Met name functionele ruimte onder het dak is een belangrijk criterium voor een carport. Ben je bijvoorbeeld de trotse bezitter van een boot, camper, caravan of trailer? Dan biedt een vrijstaande carport met een hoog dak de ideale bescherming. Zo betaal je jaarlijks geen dure stallingskosten en heb je al je voertuigen altijd dicht bij je in de buurt.

Of je nu kiest voor een aangebouwde of een losstaande carport: een goed ontwerp en vakkundige montage zijn bepalend voor de kwaliteit van het eindresultaat. Bij Ter Huurne ontwikkelen we jouw carport van ontwerp tot montage en dat doen we bovendien geheel op maat. Inspiratie opdoen voor een vrijstaande carport? Bezoek vrijblijvend onze showroom!

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: