Waarom is aluminium de beste keuze voor een serre?

Terug naar de nieuwspagina

Serres zijn er in vele soorten en maten. De gebruikte materialen willen nog wel eens verschillen en dat geldt daarmee ook voor de prijs en kwaliteit. Uit onderzoek blijkt aluminium het meest duurzame materiaal voor serres te zijn en daarom gebruiken we dit bij Ter Huurne voor al onze serres. Dit zijn de redenen waarom aluminium ook voor jou serre de beste keuze is:

Sterk

We kunnen er lang of kort over zijn: veel sterkere materialen dan aluminium bestaan er niet. Een aluminium serre is uitstekend bestand tegen weer en wind en doorstaat zelfs de zwaarste herfststorm van speels gemak. Bij Ter Huurne maken we voor onze serres gebruik van aluminium profielen die gezamenlijk een sterk en duurzaam skelet voor jouw serre vormen.

Lichtgewicht

Bijkomend voordeel van aluminium: ondanks de grote stevigheid is het materiaal zeer licht van gewicht. Hierdoor is het mogelijk om te werken met zeer slanke profielen en een dun skelet voor de serre. Het gevolg: er blijft veel ruimte over voor hardglazen wanden en dit resulteert in een optimale lichtinval en een aanbouw die van binnen optisch groter lijkt.

Levensduur

Aluminium is een zeer duurzaam materiaal dat een enorm lange levensduur kent. Een kwalitatief hoogwaardige serre van Ter Huurne gaat hierdoor decennialang mee en – belangrijker nog – verliest gedurende deze periode nauwelijks iets van zijn uitstraling. Aluminium wordt nauwelijks aangetast door de tand des tijds en behoudt altijd een modern en strak karakter.

Milieuvriendelijkheid

Aluminium is niet alleen duurzaam op het gebied van levensduur, maar ook op het gebied van milieu. Het materiaal is door zijn productiewijze al relatief milieuvriendelijk, maar nog veel meer door zijn grote herbruikbaarheid. Zo’n 95% van het gebruikte materiaal is recyclebaar en daarmee ligt de milieubelasting van een aluminium serre relatief laag.

Veelzijdige uitstraling

Met een aluminium serre kun je qua uitstraling vele kanten op en dat komt onder meer door de diverse kleurmogelijkheden van de profielen. Bij Ter Huurne kunnen we de aluminium profielen voorzien van elke denkbare RAL-kleur, die we aanbrengen volgens de strenge eisen van Qualicoat. Hierdoor ben jij verzekerd van een aanbouw die altijd past bij de uitstraling van je huis.

Weinig onderhoud

In tegenstelling tot serres van traditionele materialen, is een aluminium serre zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium is als materiaal nagenoeg onderhoudsvrij en hoeft eens in de zoveel tijd alleen oppervlakkig schoongemaakt te worden. Wil je meer weten over het optimaal reinigen van aluminium serres? Lees dan in dit artikel onze tips.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: