Waarom je een serre niet zelf moet bouwen

Terug naar de nieuwspagina

Ben je handig aangelegd en heb je altijd al een aanbouw aan de achterzijde van je huis willen plaatsen? Dan kan het verleidelijk zijn om zelf een serre in je tuin te bouwen. Maar hoe handig je ook bent: je krijgt onvermijdelijk te maken met een aantal onverwachte tegenslagen. Dit zijn de redenen waarom het beter is om het bouwen van jouw serre uit te besteden aan een specialist zoals Ter Huurne:

Je houdt onvoldoende rekening met externe factoren

In je hoofd weet je al helemaal hoe jouw gedroomde serre eruit komt te zien. Van de onderbouw tot de profielkleur en van de schuifdeuren tot de accessoires: in gedachten is de aanbouw al klaar. Belangrijk is echter om niet alleen na te denken over de serre zelf, maar ook over de omringende elementen.

Heb jij je bijvoorbeeld al eens verdiept in de grond waarop je de aanbouw wilt plaatsen? We lichten alvast een tipje van de sluier op: veen- of kleigrond wil nog wel eens problemen opleveren bij het bouwen van een serre. En heb je al nagedacht over de oriëntatie van je tuin? Een serre op het noorden vereist namelijk een compleet andere isolatie dan eentje op het zuiden.

De voorbereidingsfase laat te wensen over

Ook in de voorbereidingsfase op de bouw kan er het nodige misgaan. Voordat je begint met bouwen, is het bijvoorbeeld belangrijk om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt. En om deze vervolgens succesvol aan te vragen. De buurman die ook een serre heeft is in dit opzicht niet representatief – jouw serre en huis zijn immers net even anders.

Daarnaast is het cruciaal om het serreontwerp niet teveel te laten leiden door algemene inspiratie. De bouwtekening moet uitvoerig en bovendien technisch in orde zijn. Alleen op deze manier voorkom je kostbare en tijdrovende fouten tijdens de bouw. Ook moet de serre er niet alleen op zichzelf mooi uitzien, maar vooral ook in relatie tot de uitstraling van je woning.

Je kiest prijs boven kwaliteit

Een laatste veelgemaakte fout door doe-het-zelvers is een focus op prijs boven kwaliteit. Natuurlijk bespaar je geld door een serre zelf te bouwen en niet door een professioneel bedrijf te laten plaatsen. Maar zijn de kleine beginnersfoutjes – de ietwat tochtige isolatie en de kleine afwerkingsgebreken – jou echt het prijsverschil waard?

Tot slot raden we je aan om vooral niet te besparen op materialen. Bij Ter Huurne werken we voor onze serres alleen met kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen en gehard veiligheidsglas. Alleen hiermee kunnen we voor jou een serre aanbouw bouwen die vele decennia meegaat. Onze tip: bespaar hoe dan ook nooit op materialen.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: