Waarom zelf een serre bouwen? Kies voor de kwaliteit van experts

Terug naar de nieuwspagina

Een serre op maat is de droom van veel woningbezitters in Nederland. Dus waarom dan niet zelf bouwen? Zo bespaar je kosten en maak je de aanbouw precies zoals je zelf wilt. Tenminste; dat is het idee. De uitvoering blijkt vaak anders te verlopen. In dit artikel leggen we uit waarom het zelf bouwen van een serre moeilijker is dan je in eerste instantie denkt.

Serre bouwen: gewoon een doe-het-zelfklus?

Een serre is een bouwwerk waarvan je wilt dat het tientallen jaren meegaat. Want meteen na ingebruikname vormt het een verlengstuk en daarmee een onderdeel van je woning. En aan je huis heb je het liefst zo min mogelijk kostbare gebreken. Kwaliteit moet daarom altijd leidend zijn bij het bouwen van een serre – of je dit nu zelf doet of uitbesteedt aan een expert.

Wel is het zo dat er veel komt kijken bij het bouwen van een kwalitatief hoogwaardige serre. Zelfs de handigste klussers onderschatten dit nogal eens, waardoor het eindresultaat niet is wat zij vooraf hoopten. Het is belangrijk om niet in deze valkuil te trappen en alleen je eigen serre te bouwen als je precies weet wat je doet.

Zelf je eigen serre maken: dit kan er mis gaan

Dit zijn de zaken die zoal fout kunnen gaan bij het zelf bouwen van een serre:

  • De grond in huidige toestand is niet geschikt voor plaatsing van een serre aanbouw (veen/klei)
  • De isolatie van de serre blijkt niet optimaal in relatie tot de gekozen locatie (noord/zuid)
  • Je beschikt niet over de juiste vergunning om de aanbouw te mogen plaatsen
  • De bouwtekening laat te wensen over en zorgt voor misverstanden tijdens de bouw
  • De gekozen materialen doen afbreuk aan de levensduur van de serre (goedkoop is duurkoop)
  • Het ontwerp sluit niet aan op de uitstraling en bouwstijl van de woning
  • Het plaatsen verloopt slordig wat ten koste gaat van uiterlijk en isolerend vermogen

Serre bouwen: zelf doen of uitbesteden?

Bovenstaande fouten bij het maken van een eigen serre komen vaker voor dan je denkt. Vaak is het zelfs een combinatie van meerdere van deze aspecten! Je kunt je voorstellen dat de aanbouw hierdoor niet alleen niet voldoet aan je verwachtingen, maar je ook nog eens extra kosten oplevert. Daarom is uitbesteden van de klus aan een expert als Ter Huurne vrijwel altijd de beste optie.

Wij bouwen kwalitatief hoogwaardige serres uit geïsoleerde aluminium profielen met poedercoating in elke gewenste kleur. Elke aanbouw voldoet aan de eisen van Qualicoat en bevat standaard HR++ inbraakwerend veiligheidsglas en optioneel aanvullende accessoires.

Wil je de serre toch écht zelf bouwen? Laat ons je dan op zijn minst helpen bij het maken van een ontwerp op maat en uitvoeringstekening en het aanvragen van de juiste vergunningen. Zo wordt het maken van je eigen serre op maat een stuk makkelijker!

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: