Wat zijn de voordelen van een aluminium tuinoverkapping?

Terug naar de nieuwspagina

Tuinoverkappingen zijn er in vele soorten en maten. Niet alleen op het gebied van vorm, maar ook qua gebruikte materialen. Zeer populair is tegenwoordig met name de aluminium tuinoverkapping en dat heeft een goede reden. Dit type overkapping biedt namelijk een breed scala aan voordelen, die we hieronder een voor een belichten:

Aluminium profielen garanderen lange levensduur

Het grootste voordeel van een aluminium overkapping is zonder twijfel de grote duurzaamheid van de profielen. Ter Huurne werkt voor zijn tuinoverkappingen met kwalitatief hoogwaardige aluminium koker-dakliggers met neopreen afdichting en geprofileerde goot. Deze onverwoestbare materialen resulteren in een overkapping met een zeer lange levensduur.

In tegenstelling tot andere materialen zoals staal hoeft aluminium niet behandeld te worden tegen roest en corrosie. Het materiaal bindt zich met zuurstof en creëert hierdoor automatisch een afsluitende oxidelaag. Roestvorming is hierdoor onmogelijk – net als overigens krimpen, scheuren, rot of andersoortige vervorming.

Aluminium tuinoverkapping: milieuvriendelijk en onderhoudsvrij

De aluminium tuinoverkappingen van Ter Huurne zijn duurzaam in meerdere opzichten. Want niet alleen gaan ze lange tijd mee, maar ook zijn ze uiterst milieuvriendelijk. Dat komt onder meer door de relatief eenvoudige recycling en het lichte gewicht bij transport. Hierdoor zijn ook andere aluminiumproducten bij Ter Huurne (zoals onze lichtstraten en serres) een milieubewuste keuze.

Extra voordeel is dat onze aluminium overkappingen nauwelijks onderhoud behoeven. De natuurlijke oxidelaag beschermt het materiaal effectief en hierdoor is regelmatige schoonmaak zo goed als overbodig. Natuurlijk kan het geen kwaad om de tuinoverkapping één keer per jaar af te spoelen met water. Een kleine moeite en zo ziet de overkapping er weer als nieuw uit.

Veelzijdigheid in ontwerp van aluminium tuinoverkapping

De grote stevigheid en het lage gewicht van aluminium maken het materiaal geschikt voor een breed scala aan toepassingen en ontwerpen. Zo kun je bij Ter Huurne onder andere kiezen uit een tuinoverkapping met lessenaardak (met of zonder afgeschuinde zijden) of een maatwerk ontwerp (met of zonder geïntegreerd pannendak).

De aluminium profielen van onze tuinoverkappingen voorzien wij van een speciale Qualicoat-poedercoating in elke denkbare RAL-kleur die bij uiteenlopende weersomstandigheden zijn kleurvastheid behoudt. De bijpassende kolommen bevatten een onopvallende geïntegreerde hemelwaterafvoer die naadloos opgaat in het ontwerp van de aluminium tuinoverkapping.

Gratis offerte aanvragen