Wat zijn de voordelen van een tuinkamer?

Terug naar de nieuwspagina

Een uitbouw van uw woning biedt veel voordelen. Wat deze precies zijn, hangt af van het type uitbouw. Wilt u meer effectieve vierkante meters woonruimte of een plek om heerlijk te genieten van het buitenleven? In het laatste geval is een tuinkamer een onovertroffen keuze. Hieronder vertellen wij meer over de vele voordelen van een tuinkamer.

3 seizoenen genieten van uw uitbouw

Typisch Nederlandse weersomstandigheden zorgen ervoor dat het in uw tuin niet altijd aangenaam toeven is. Regen, wind en sneeuwval maken het met name in de herfst en winter onmogelijk om elke dag te genieten van het buitenzijn. Ook in het eerste gedeelte van de lente is het soms nog te koud om écht comfortabel te zitten.

Een tuinkamer brengt hier verandering in en verzekert u zowel in de lente, zomer als herfst van een prettige omgeving. In dit ongeïsoleerde 3 seizoenen systeem zit u weliswaar binnen, maar door de open structuur ervaart u het als buiten. Zo geniet u weer optimaal van het buitenleven – van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar!

Voordelen van een tuinkamer van glas

Een tuinkamer vormt over het algemeen zó’n waardevolle toevoeging aan een woning, dat veel van onze klanten hier nog meer tijd doorbrengen dan in de woonkamer. Dat komt onder meer door het aangename klimaat, want als de zon door het glas schijnt wordt het al snel heerlijk warm in de ruimte. Een beetje zonneschijn is hiervoor al genoeg.

Als het te warm wordt in de tuinkamer, is de oplossing eenvoudig: dan schuift u de hardglazen schuif- of vouwwanden in één beweging open. De frisse lucht en buitengeuren resulteren in een nog sterker gevoel van buitenzijn. Wordt het te koud in de ruimte, dan sluit u de overkapping met dezelfde deuren weer stevig en winddicht af.

Tuinkamer op maat zelf inrichten

Het comfort van een ruimte wordt uiteraard niet alleen bepaald door het klimaat, maar ook door de sfeer die er heerst. Ook in dat opzicht is een tuinkamer een zeer waardevolle toevoeging aan een woning. Het gevoel van buitenzijn en de mogelijkheid om de kamer tegelijkertijd zelf naar smaak in te richten als binnenruimte, zorgen werkelijk voor een unieke ambiance.

Ter Huurne ontzorgt u compleet op het gebied van tuinkamers en biedt voor extra sfeer aanvullende opties zoals verlichting. Zo kunnen we in de dakliggers van de tuinkamer LED-spotjes aanbrengen, zodat u ’s avonds gezellig buiten kunt blijven zitten in een sfeervolle omgeving. Meer weten over de vele voordelen van onze tuinkamers? Maak een afspraak in onze showroom via 053-751 37 69 of mail naar info@terhuurnebv.nl.

Gratis offerte aanvragen