Welk type serre is geschikt voor mij?

Terug naar de nieuwspagina

Na overleg met je partner weten jullie het zeker: jullie willen een serre aan huis laten bouwen. Een goede keuze, want van zo’n aanbouw heb je tot in de lengte van jaren groot plezier. Maar door welke partij ga je de serre laten maken? En net zo belangrijk: voor welk type serre kies je? In dit artikel helpen wij je met advies op weg.

Prijsklasse, kwaliteit en maatwerk

De eerste overweging bij de keuze voor een serre is de kwaliteit ervan. Die is vaak nauw verbonden met de prijs. Voor een kwalitatief hoogwaardige aanbouw betaal je nu eenmaal meer dan voor een houten veranda. Zeker als de serre maatwerk is en je een geheel eigen ontwerp en realisatie in gedachten hebt.

In het laatste geval ben je bij Ter Huurne zonder twijfel het beste af. Wij bouwen al bijna een halve eeuw serres op maat die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. We gebruiken onder meer duurzame aluminiumprofielen, gehard veiligheidsglas en andere materialen die een lange levensduur van jouw aanbouw garanderen.

Welk type serre moet ik kiezen?

Daarnaast heb je nog de keuze voor het type serre dat je wilt laten bouwen. Bij Ter Huurne bieden wij 3 modellen die als basis kunnen dienen voor het maatwerk ontwerp dat je wilt realiseren. Het meest opvallende verschil zit hem in het dak: een platdak (met knik), een (asymmetrisch) zadeldak en een luxe lessenaardak.

Een serre met een platdak (knik) leent zich bij uitstek voor hoge montage tegen een gevel. Wil je nog meer licht rondom in huis halen, dan kies je voor het type zadeldak dat zowel in symmetrische als asymmetrische vorm beschikbaar is. Tot slot is daar het lessenaardak – zo’n serre is de ideale optie tussen twee uitbouwen.

Serres met optionele accessoires

Als je eenmaal weet welk type serre voor jou het meest geschikt is, wordt het tijd om de resterende details in te vullen. Bij plaatsing in een tuin op het zuiden is zonwering in de aanbouw bijvoorbeeld geen overbodige luxe. En zit jij graag tot in de late uurtjes in je nieuwe serre? Dan zal je veel plezier beleven aan verlichting in de dakliggers.

Ter Huurne ontzorgt je op dit gebied compleet en kan elke denkbare serre voor jou realiseren. Van het eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke oplevering. Zelfs de aanvraag van een vergunning kunnen we je uit handen nemen. Meer weten over het type serre dat het beste bij jou past? Maak dan een vrijblijvende afspraak in onze showroom via 053-750 54 38.

Gratis offerte aanvragen