Zo creëer jij een kerstsfeer in je tuin

Terug naar de nieuwspagina

De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er binnenkort weer een kerstboom staat te fonkelen in jouw woonkamer. Hier hoeft het echter niet bij te blijven, want ook je tuin is bij uitstek geschikt om helemaal in kerstsferen te brengen. Zeker als je de gelukkige eigenaar van een serre, tuinkamer of lichtstraat bent. Dit is hoe je een kerstsfeer in je tuin creëert:

Kerstboom in je serre

Een serre is een van de zeldzame soorten aanbouwen waar je gedurende de kerstperiode aangenaam kunt vertoeven. Dankzij de volledige isolatie van deze ruimte zit jij er ook bij temperaturen onder het nulpunt heerlijk warmpjes bij. En dat terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van je besneeuwde tuin. Een mooier kerstplaatje is er bijna niet!

Om dit plaatje compleet te maken, is het een goed idee om in je serre een kerstboom te plaatsen. Heb je een hele ruime serre? Dan kun je er zelfs kerstavond met de familie vieren en de kerstboom omringen met een flinke stapel cadeautjes. Met het decor van je besneeuwde tuin op de achtergrond wordt dit een kerstavond die je niet snel meer vergeet.

Spuitsneeuw en decoratie in je tuinkamer

Natuurlijk is het helemaal niet gezegd dat de temperaturen deze kerst onder het nulpunt liggen. Een ook op sneeuw hebben we tijdens de kerstperiode allerminst een garantie. Eén voordeel heeft dat wel: bij relatief hoge temperaturen kun je ook tijdens de kerstdagen nog prima aangenaam in je tuinkamer vertoeven. Want hoewel de isolatie te wensen overlaat, kun je hem simpel verwarmen.

Natuurlijk is het wel jammer als in het uitzicht vanuit je tuinkamer de karakteristieke sneeuw ontbreekt. Omdat sneeuw toch een beetje bij kerst hoort, kun je de wanden van je tuinkamer decoreren met spuitsneeuw en andere decoratie voor de ultieme kerstsfeer. De hardglazen wanden van de tuinkamers van Ter Huurne zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Lichtjes in je lichtstraat

Heb jij een lichtstraat in het dak van je aanbouw? Dan geniet je tijdens lange zomerdagen van de overdaad aan extra natuurlijke lichtinval die dit oplevert. Tijdens de donkere kerstdagen is licht echter geen vanzelfsprekendheid en daarom kun je dit beter zelf creëren. Hoe? In de vorm van extra kerstverlichting natuurlijk!

Het decoreren van je lichtstraat met sfeervolle kerstverlichting geeft een bijzonder mooi effect en brengt direct die typische kerstsfeer in je huis. De opties zijn bovendien eindeloos; je kunt kiezen voor een lang lichtsnoer of juist een hanglamp in kerststijl. Of nog makkelijker: gebruik gewoon de geïntegreerde lichtstraat verlichting van Ter Huurne!

Gratis offerte aanvragen