Een aanbouw met lichtstraat of een serre kiezen

Huizen van architecten en ontwerpers onderscheiden zich steeds vaker met een mooie lichtstraat of serre. Dat is niet zo vreemd, want deze beide toevoegingen zorgen voor een verhoogd wooncomfort en geven tegelijkertijd een ruimtelijk effect. Maar wat moet je nu kiezen: een aanbouw met lichtstraat of een serre? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Lichtstraat aanbouw: een populaire optie

Een aanbouw met lichtstraat is een uitstekende optie als je wilt genieten van het echte buitengevoel en een overdaad aan natuurlijke lichtinval. Een standaard overkapping biedt je weliswaar wel het eerste, maar bij een veranda met een dicht dak wil de vermeerderde lichtopbrengst in de woning zelf nog wel eens tegenvallen.

Een lichtstraat in het dak van de uitbouw maakt in dat opzicht een groot verschil. Zeker als je kiest voor een exemplaar van Ter Huurne. Onze lichtstraten bieden een maximale natuurlijke lichtinval in huis en daarom monteren wij een type als onze lessenaardak lichtstraat vaak direct aan de gevel. De de luxe variant biedt zelfs een nog hogere lichtopbrengst dankzij zijn enkele geïntegreerde glasplaat.

Naar boven