• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Carports

Met een carport beschermt u uw auto, camper of boot het gehele jaar tegen weersinvloeden. En doordat wij bij Ter Huurne het gehele traject in eigen beheer hebben, bent u van ontwerp tot nazorg verzekerd van perfecte kwaliteit!

Grijze gebogen carport design tegen zwarte houten garage
  • Tijdloos ontwerp
  • Uniek in Nederland
  • Minimaal getoogd

Waarom een carport?

Er zijn verschillende redenen om een carport aan te schaffen. De belangrijkste reden is vaak dat een carport uw voertuig beschermt tegen allerlei weersomstandigheden. Daarnaast zorgt het vaak voor een extra stukje comfort: voortaan kunt u droog uw auto uitstappen.

Bescherming tegen weer

Niet alleen beschermt een carport uw voertuig tegen allerlei weersinvloeden zoals regen, sneeuw of hagel, het zorgt er ook voor dat uw auto minder snel vies wordt. Daarnaast biedt een carport goede bescherming tegen uv-straling. Uv-straling kan namelijk het corrosieproces versnellen dat verkleuring van de lak van uw auto veroorzaakt. Heeft u auto leren bekleding? Ook dan biedt een carport extra bescherming.

Verbeterde aanblik van uw woning

Naast dat een carport uw auto of ander voertuig beschermt tegen invloeden van buitenaf, kan een carport ook de aanblik van uw woning verbeteren. Creëer een mooie entree in een klassieke of juist een moderne stijl. Door middel van verlichting kunt u dit luxe effect verder vergroten.

Showroom afspraak maken

Type Carports

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport

Carport vs. garage

Veel mensen denken dat een carport minder bescherming biedt dan een garage, maar dat is een misverstand. Juist door de open vorm van een carport, is er minder kans op condensatie en roestvorming – waardoor uw auto beter beschermd wordt.

Voordelige oplossing

Daarnaast is een carport een stuk voordeliger dan een garage. Dat komt omdat een garage bestaat uit meerdere elementen: een vloer, muren, deuren, ramen en eventueel een poort. U raadt het al: dan lopen de kosten al snel flink op. Een carport is daarom een stuk voordeliger – hier is immers minder materiaal voor nodig!

Multifunctioneel

Een carport is vaak een stuk multifunctioneler dan een garage. Een garage kan namelijk al snel krap ogen, zeker wanneer u de portieren van uw auto nog makkelijk wilt kunnen openen en sluiten. Een carport biedt dan meer bewegingsvrijheid. En waarom zou u uw carport niet ook gebruiken als opslag plek voor de fietsen of andere voorwerpen zoals een barbecue?

Offerte aanvragen

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Makkelijker en sneller te plaatsen

Daarnaast is een carport vaak sneller en makkelijker te plaatsen dan een garage. Dat komt zowel door de kleinere hoeveelheid materiaal als door de regels die gelden voor het plaatsen van een garage ten opzichte van een carport. Er moet bij het plaatsen van een garage namelijk altijd een afstand bestaan tussen de woning en de grens van de buren, wat nog wel eens moeilijkheden kan opleveren. Voor een carport gelden gelukkig andere regels – waardoor deze vaak een stuk sneller geplaatst kan worden.

Is een vergunning nodig voor een carport?

Voor het plaatsen van een carport is niet altijd een vergunning nodig. Vooral de plek waar de carport geplaatst wordt, heeft hier invloed op. Bouwwerken achter uw huis hebben bijvoorbeeld vaak geen vergunning nodig maar voor een carport aan de voorkant van uw woning heeft u juist vaak wel een vergunning nodig. De adviseurs van Ter Huurne ondersteunen u uiteraard graag bij het aanvragen van zo’n vergunning.

Offerte aanvragen

Carport van Ter Huurne

Door onze jarenlange ervaring hebben wij bij Ter Huurne het gehele traject – van ontwerp tot plaatsing van uw carport – in eigen beheer. Dat betekent naast maatwerk ook continue kwaliteit. En doordat wij ons continu richten op ontwikkeling en optimalisering van onze carports, bent u bij ons altijd verzekerd van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Serre met een zadeldak vanaf de buitzijde genomen
Een metalen luifel boven een looppad, ook wel een carport genoemd.

Keuzemogelijkheden carport

Bij de aanschaf van een carport heeft u bij Ter Huurne ruime keuzemogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vrijstaande carport of een carport die aan een bestaande gevel wordt gemonteerd. Het is maar net wat past bij uw woning en uw wensen. Samen met u zoeken we graag naar de beste oplossing.

Verschillende typen carportdaken

Ook zijn er verschillende keuzemogelijkheden voor wat betreft het dak van een carport. Zo is er de keuze uit een standaard gebogen dak – het meest voorkomende daktype, of een zadel- of lessenaarsdak, ieder met zijn eigen uitstraling. Onze medewerkers adviseren u graag over het meest geschikte daktype voor uw carport.

Accessoires voor Carports

Carport verlichting in aluminium buiten genomen in het donker

Verlichting

Meer Informatie