• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Glazen serre

Elk seizoen binnen van het buitengevoel genieten? Het kan met een glazen serre van Ter Huurne BV. Bovendien zorgen ze voor extra woongenot en lagere energiekosten.

Afhankelijk van de soort serre en de specifieke toepassing, kan het geïsoleerde systeem van een serre ook positief bijdragen aan uw energierekening. Al onze serres zijn van:

  • Kwaliteit
  • Goede prijs
  • Geproduceerd & ontworpen in eigen beheer

Offerte aanvragen

Zwarte glazen serre met vouwwand

Een glazen serre van Ter Huurne: maatwerk en kwaliteit

Wilt u het hele jaar door genieten van meer daglicht en warmte in uw woning? Kies dan voor een glazen serre van Ter Huurne. Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg volledig in eigen beheer. Zo bent u verzekerd van maatwerk en kwaliteit en kunt u optimaal genieten van uw glazen serre.

Is een vergunning nodig voor een glazen serre?

Of u een vergunning nodig heeft voor uw glazen serre hangt af van meerdere factoren. Ten eerste bepaalt de plek waar u de serre wilt plaatsen of een vergunning nodig is. Voor plaatsing aan de voorkant van uw woning is namelijk vaak wel een vergunning nodig. Voor plaatsing aan de achterkant heeft u te maken met regels over de diepte en soms ook hoogte van een serre. Daarnaast speelt de huidige bebouwde oppervlakte een rol. In veel gevallen is voor een glazen serre aan de achterkant van uw woning overigens geen vergunning nodig. Twijfelt u? Onze adviseurs ondersteunen u graag bij de eventuele aanvraag van een vergunning.

Offerte aanvragen

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Aluminium en glas: een sterke combinatie

Zoals de naam al zegt, bestaat een glazen serre voor het grootste gedeelte uit glas. Bij Ter Huurne kunt u kiezen uit verschillende soorten geïsoleerd veiligheidsglas, met een verschillende isolatiewaarde en zonwerende factor. Denk aan HR++ veiligheidsglas. Dit sterke glas werkt niet alleen isolerend, het is ook inbraakwerend: extra veilig dus. U kunt ook kiezen voor HR+++ glas.  Beiden zijn ook zon- en warmtewerend verkrijgbaar. Afhankelijk van uw wensen kunt u ook kiezen voor vuilafstotend, spiegelend, gekleurd of melkglas. Voor de profielen van een glazen serre maken wij standaard gebruik van hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft als materiaal namelijk verschillende voordelen. Zo vereist het weinig onderhoud en is het enorm sterk en duurzaam, omdat het amper wordt aangetast door invloeden van buitenaf. Aluminium is daarnaast een zeer licht materiaal, wat het mogelijk maakt om dunne profielen te maken. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste gedeelte van een glazen serre: het glas!

Uw glazen serre geheel naar wens

Al onze aluminium profielen bestaan uit geheel geïsoleerde systemen en worden voorzien van een poedercoating als extra bescherming. De kleur van die poedercoating kunt u overigens zelf kiezen. Zo kunt u uw glazen serre geheel naar smaak samenstellen. Gaat u bijvoorbeeld voor klassiek wit of liever voor modern antraciet? Ook bi-colour oplossingen, zoals binnen wit en buiten zwart zijn mogelijk. Iedere kleur geeft uw glazen serre een totaal andere uitstraling.

Offerte aanvragen

Binnen aanzicht zwarte aluminium serre met vouwwand

Onderbouw mogelijkheden

Ook wat betreft de onderbouw van een glazen serre bestaan er verschillende mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld zo veel mogelijk lichtinval zonder daarvoor woonruimte op te offeren? Dan is een glazen schuifpui een uitstekend idee. Wilt u liever de gehele wand kunnen openen? Dan kan een geïsoleerde serre of geïsoleerde vouwwand juist een goede optie zijn. Ook de klassieke openslaande deuren zijn uiteraard mogelijk. En wat dacht u van moderne steellook kozijnen en roedes? Bij Ter Huurne kunnen alle soorten daksystemen en deuren met elkaar gecombineerd worden.

Glazen serre accessoires

Voor een groot deel van de inrichting van uw serre kunt u ook bij Ter Huurne terecht. Zeker in de warme zomers kan een serre wel eens warm worden door de grote glasoppervlaktes. Met zonwering zorgt u er dan voor dat uw glazen serre een prettige leefomgeving blijft. Niet alleen beschikken wij over topkwaliteit zonwering, u kunt bij ons ook terecht voor verschillende verlichtingssystemen. Zo kiest u voor een afwerking die past bij uw smaak en kunt ook in de avonduren volop genieten van de luxe van een glazen serre.

Accessoires voor Glazen serre

Glazen serre met wolfseinde dak

Verlichting

Meer Informatie
Lichtstraat zonwering aan de buitenkant

Zonwering

Meer Informatie

Maatwerk

Elk product is voor ons maatwerk. Dat komt omdat een serre geen standaard product is. En omdat wij het gehele productieproces van serres in eigen beheer hebben – van ontwerp tot montage en oplevering – bent u verzekerd van hoge kwaliteit zonder daarvoor te veel te betalen. Advies nodig? Onze adviseurs stellen graag samen met u uw droomserre samen.

Verzekerd lange levensduur

Een glazen serre van Ter Huurne gaat gegarandeerd lang mee. Dat komt omdat wij altijd gebruik maken van hoogwaardige materialen, zoals aluminium. Aluminium is een duurzaam materiaal omdat het amper wordt aangetast door invloeden van buitenaf en bijna geheel recyclebaar is. Daarnaast is het ook een enorm sterk materiaal dat weinig onderhoud vergt. En om u extra kwaliteit te kunnen garanderen, bent u bij Ter Huurne altijd verzekerd van standaard 10 jaar garantie op de montage van uw serre.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Serres inspiratie

4 foto’s 
Serre openslaande deuren Serre openslaande deuren Serre zonwering 1 Serre zonwering 1

Serre met stolpdeuren en zonwering

4 foto’s 
Serre restaurant Serre vouwwand Serre vouwwand Serre Terschelling binnenaanzicht

Serre Vouwwand restaurant

6 foto’s 
Serre schuifpui mat zwart Serre schuifpui Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht

Serre mat zwart met 3delige schuifpui

8 foto’s 
Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen donker

Serre 3-delige schuifwand

7 foto’s 
Serre op het dak Serre duurzaam vervangen serre duurzaam vervangen Serre dakterras Dakterras Serre met Superglide kozijnen en vouwwanden

Serre dakterras/ balkon

3 foto’s 
Serre stolpdeur Serre stolpdeur spie Serre stolpdeur

Serre aluminium stolpdeur

2 foto’s 
Serre geïntegreerd in pannendak hoogrendementsglas

Serre geïntegreerd in pannendak

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

5 foto’s 
Exclusieve serre met een steellook Serre steellook Lichtstraat dakraam serre Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten Serre steellook met geïsoleerde schuifdeur

Serre zadeldak lichtstraat

6 foto’s 
Serre met een vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Serre vouwwand

6 foto’s 
Witte serre type zadeldak tussen twee woningen. Serre Vouwwand Serre vouwwand Serre wintertuin zadeldak Serre zadeldak

Serre wintertuin

4 foto’s 
Serre met een zadeldak vanaf de buitzijde genomen Serre platdak-knik Zwarte serre met schuifpui 4-delig Uitbouw aluminium schuifpui met plat dak knik

Serre platdak knik