• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Serre aanbouw

Een serre aanbouw is de ideale manier om redelijk eenvoudig meer woonruimte te creëren zonder verlies van daglicht. Met een serre van Ter Huurne bent u bovendien verzekerd van kwaliteit en maatwerk. Al onze serres worden namelijk geheel in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Zo kunt u het hele jaar door genieten van extra ruimte en hoge kwaliteit.

Offerte aanvragen

Zwarte serre aanbouw met aluminium kozijnen in steellook aan zijkant van woning

Verschil serre uitbouw en aanbouw

U wilt uw woning uitbreiden en gaat online op zoek. Termen als serre, uitbouw en aanbouw vliegen u om de oren. Wat is precies het verschil tussen al deze opties? Allen gaan immers over het vergroten van de woonruimte. Om het niet moeilijker te maken dan het is: een serre is in zekere zin altijd een aanbouw of uitbouw, maar een aanbouw of uitbouw hoeft niet altijd een serre te zijn.

Het verschil tussen uitbouw en aanbouw

Officieel uit het verschil tussen een uitbouw en een aanbouw zich in de verschillende manier van bouwen. Een uitbouw is namelijk vaak het doorbreken van de gevel om het geheel groter te maken. Voorbeelden hiervan zijn een vergrote keuken aan de voorkant van de woning, waarbij de stenen muur verlegd wordt. Een aanbouw is daarentegen meer een losstaande ruimte die wordt vastgemaakt aan de huidige woning. De bestaande muren blijven in dit geval dus staan, zoals bijvoorbeeld de aanbouw van een bijkeuken. Het verschil tussen een uitbouw of aanbouw en een serre zit hem vervolgens weer in het feit dat een serre altijd voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Bij een uitbouw of aanbouw hoeft dat niet per se zo te zijn.

Offerte aanvragen

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Binnenaanzicht van zwarte serre met 4-delige schuifpui en lessenaarsdak

Onderbouw mogelijkheden serre aanbouw

Wanneer u kiest voor een serre aanbouw zijn er verschillende onderbouw mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vouwwand, een schuifpui of een deur-raamkozijn. Bij Ter Huurne kunnen alle soorten daksystemen en onderbouw met elkaar gecombineerd worden. Hierbij kan ook de indeling van de onderbouw zelf bepaald worden, afhankelijk van de looproute en de indeling van de ruimte en de tuin.

Serre aanbouw met vouwwand

Een vouwwand is een geïsoleerd systeem van meerdere delen dat per deur of in zijn geheel te openen of sluiten is. Het voordeel van een serre aanbouw met vouwwand is dat het uw woning een chique uitstraling geeft en uw wooncomfort aanzienlijk vergroot.

Volledige doorgang naar buiten

Een vouwwand is een populaire keuze voor zowel tuinkamers als serres. Dat heeft veel te maken met het doordachte ontwerp, dat de aanbouw over het algemeen licht en ruimtelijk doet ogen. Een vouwwand wordt ook wel een harmonicadeur genoemd, doordat de deurelementen naadloos in elkaar sluiten zoals bij een harmonica. U heeft hierbij de keuze om slechts één deur te bedienen of om de hele wand te openen.

Een vouwwand wordt gemaakt van glas met daartussenin deurprofielen. Dit zorgt ervoor dat de deurelementen eerder ogen als ramen dan als deuren. Optisch resulteert dit in een groots gevoel van ruimte, waarbij de serre echt als een brug fungeert tussen het binnen- en buitenleven en de traditionele grenzen hiertussen verdwijnen. Daarnaast geniet u door het geïsoleerde systeem met thermische onderbreking van uw vouwwand van optimale isolatie. Een vouwwand wordt altijd op maat gemaakt.

Buitenaanzicht serre: een patio met een glazen deur en een tafel.
serre kopen plat dak

Serre aanbouw met schuifpui

Door te kiezen voor een serre aanbouw met (hef)schuifpui, vergroot u het verruimende effect dat een serre heeft op uw woning. Een schuifpui vervaagt namelijk de grens tussen buiten en binnen. Zo geniet u niet alleen van extra daglicht, maar is er ook meer mogelijkheid tot ventilatie. In de zomer betekent dat lekker de schuifdeuren open en in de winter geniet u van het extra daglicht dat door de grote ramen in een schuifpui naar binnen schijnt. Een schuifpui heeft dan ook vaak een groter glasoppervlak dan een vouwwand. Een ander voordeel van de schuifpui is dat het geen ruimte in beslag neemt, omdat u niet te maken heeft met openslaande deuren. Zo kunt u nog efficiënter gebruik maken van uw woonruimte. Daarnaast maakt een schuifpui het makkelijker om een hor te plaatsen.

Serre aanbouw met deur- en raamkozijn

U kunt ook kiezen voor een serre aanbouw met deur- en raamkozijnen. De openslaande deuren van deur-raamkozijnen passen door hun karakteristieke uitstraling goed bij klassiekere woningen. Bij Ter Huurne heeft u de keuze uit verschillende deur- en raamkozijnen voor in uw serre. Al onze kozijnen worden gemaakt van hoogwaardig en geïsoleerd aluminium.

Serre aanbouw van Ter Huurne

Wilt u uw woonruimte uitbreiden met een serre aanbouw? Kies dan voor een serre van Ter Huurne. Door onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij in staat het gehele proces – van ontwerp en productie tot oplevering – vakkundig voor u te regelen. En omdat elke serre voor ons maatwerk is, bent u verzekerd van hoge kwaliteit, aandacht en oog voor detail.

Hoge kwaliteit materialen

Al onze serres worden standaard voorzien van HR++ inbraakwerend veiligheidsglas en profielen van hoogwaardig aluminium. Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal, dat weinig onderhoud vereist. Daarnaast is het bijna geheel recyclebaar. Al onze aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating. De kleur van die poedercoating kunt u overigens zelf bepalen. U hebt de keuze uit de verschillende RAL-kleuren. Een bi-colour toepassing is ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u binnen een andere kleur wilt dan buiten. Zo bestaat uw serre niet alleen uit kwalitatief hoogwaardig materiaal, maar kunt u de serre geheel naar eigen smaak samenstellen. Gaat u bijvoorbeeld voor klassiek wit? Of kiest u liever voor de industriële uitstraling van een donkere coating?

Serre aanbouw accessoires

Er bestaan verschillende accessoires waarmee u uw serre geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Accessoires zoals een ventilatierooster, hoogwaardige zonwering en led spots verlichtingssystemen, kunnen ook door Ter Huurne geleverd worden.

Offerte aanvragen

Accessoires voor Serre aanbouw

Spot in constructie van serre of tuinkamer

Verlichting

Meer Informatie
Serre zonwering

Zonwering

Meer Informatie

Maatwerk

Iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre. Daarom is elke serre voor ons maatwerk. Bijna elke serre aanbouw kan overigens gewoon vergunningsvrij geplaatst worden, zeker wanneer deze zich aan de achterkant van de woning bevindt. En mocht er toch een vergunning nodig zijn, dan ondersteunen onze adviseurs u daar graag bij.

Garantie

Door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium, een duurzaam materiaal dat nauwelijks wordt aangetast door invloeden van buitenaf, bent u verzekerd van een serre met een lange levensduur. Daarnaast krijgt u bij Ter Huurne altijd standaard 10 jaar garantie op de montage van uw serre.

Offerte aanvragen   Showroom afspraak maken

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens
De Greune 18
7483 PH Haaksbergen
Onze showroom bezoeken?
Dat kan alleen op afspraak.
Bel ons op 053 57 26 145

Veel gestelde vragen over Serre aanbouw

Een serre aanbouw van Ter Huurne biedt de mogelijkheid om eenvoudig meer woonruimte te creëren zonder verlies van daglicht. Onze serres worden volledig in eigen beheer ontworpen en geproduceerd, wat garant staat voor hoge kwaliteit en maatwerk. Zo kan je het hele jaar door genieten van extra ruimte en comfort.

Een serre bestaat voor het grootste gedeelte uit glas en kan zowel een uitbouw als een aanbouw zijn. Een uitbouw vergroot de bestaande ruimte door het doorbreken van de gevel, zoals een vergrote keuken. Een aanbouw is een losstaande ruimte die aan de woning wordt vastgemaakt zonder de bestaande muren te verplaatsen, zoals een bijkeuken.

Bij Ter Huurne krijg je 10 jaar garantie op de montage van jouw serre. Dankzij het gebruik van hoogwaardig aluminium en veiligheidsglas ben je verzekerd van een duurzame en onderhoudsarme serre die lang meegaat.

Wij gebruiken hoogwaardige aluminium profielen met poedercoating en HR++ inbraakwerend veiligheidsglas. Aluminium is duurzaam, onderhoudsarm en recyclebaar, en de poedercoating kan in verschillende RAL-kleuren worden aangebracht, inclusief bi-colour toepassingen.

Ja, bij ons heb je standaard 10 jaar garantie op de montage van jouw serre. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium en veiligheidsglas ben je verzekerd van een lange levensduur en minimale onderhoudsbehoefte.

Serres inspiratie

4 foto’s 
Serre openslaande deuren Serre openslaande deuren Serre zonwering 1 Serre zonwering 1

Serre met stolpdeuren en zonwering

4 foto’s 
Serre restaurant Serre vouwwand Serre vouwwand Serre Terschelling binnenaanzicht

Serre Vouwwand restaurant

6 foto’s 
Serre schuifpui mat zwart Serre schuifpui Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht

Serre mat zwart met 3delige schuifpui

8 foto’s 
Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen donker

Serre 3-delige schuifwand

7 foto’s 
Serre op het dak Serre duurzaam vervangen serre duurzaam vervangen Serre dakterras Dakterras Serre met Superglide kozijnen en vouwwanden

Serre dakterras/ balkon

3 foto’s 
Serre stolpdeur Serre stolpdeur spie Serre stolpdeur

Serre aluminium stolpdeur

2 foto’s 
Serre geïntegreerd in pannendak hoogrendementsglas

Serre geïntegreerd in pannendak

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

5 foto’s 
Exclusieve serre met een steellook Serre steellook Lichtstraat dakraam serre Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten Serre steellook met geïsoleerde schuifdeur

Serre zadeldak lichtstraat

6 foto’s 
Serre met een vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Serre vouwwand

6 foto’s 
Witte serre type zadeldak tussen twee woningen. Serre Vouwwand Serre vouwwand Serre wintertuin zadeldak Serre zadeldak

Serre wintertuin

4 foto’s 
Serre met een zadeldak vanaf de buitzijde genomen Serre platdak-knik Zwarte serre met schuifpui 4-delig Uitbouw aluminium schuifpui met plat dak knik

Serre platdak knik