Lichtstraten

Met Lichtstraten van Ter Huurne kiest u voor Nederlandse Kwaliteit & Duurzaamheid voor een goede prijs.

Wie wel eens in een huis met lichtstraat is geweest, weet hoeveel meerwaarde een overdaad aan natuurlijke lichtinval biedt. Het gevoel van ruimtelijkheid en welbevinden is simpelweg ongeëvenaard. De exacte impact hangt uiteraard wel af van het type lichtstraat dat je kiest. Op dat gebied heb je bij Ter Huurne de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden:

 

Zwarte Lichtstraat schilddak Jan de Bouvrie op plat dak.

Lichtstraten

De lichtstraten worden in onze Eigen Fabriek gemaakt waardoor niets onmogelijk is! Elk huis is anders en iedere lichtstraat moet aan uw wensen voldoen en goed in verhouding staan met de ruimte waarin deze gesitueerd wordt. Onze  Adviseurs willen u graag Vrijblijvend Adviseren over de mogelijkheden.

Beglazing

Er zijn diverse mogelijkheden op gebied van beglazing. Lichtstraten in terrasoverkappingen worden veelal voorzien van 10 mm gelaagd veiligheidsglas. De beglazing van lichtstraten in Serres of Aanbouwen worden voorzien van HR++ veiligheidsbeglazing. Ook bestaat er de mogelijkheid om zonwerende beglazing toe te passen. Wilt u een duurzame oplossing kies dan voor triple beglazing. Triple beglazing is ook leverbaar in zonwerend variant. De beglazing wordt vervolgens ingeklemd door middel van inbraak werende deklijsten en voorzien van een neopreen afdichting.

Voor meer inspiratie kijk op: lichtstraat inspiratie. Op deze pagina staan een aantal opgeleverde projecten, dan krijgt u een goed indruk over onze mogelijkheden.

 

LichtstratenInspiratie

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Kleur

De kleur van een lichtstraat maakt een enorm verschil voor de uitstraling ervan. Zeker in combinatie met de bouwstijl van de woning. Bij Ter Huurne maken we onze lichtstraten daarom in eigen fabriek van kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen. Deze kunnen we voorzien van elke gewenste RAL-kleur in een Qualicoat-goedgekeurde poedercoating. Je hebt hierbij de mogelijkheid om aan de binnenzijde voor een andere kleur te kiezen dan de buitenzijde. Niet voor niets zijn onze lichtstraten geliefd bij architecten en stylisten!

Qualicoat

De aluminium profielen worden voorzien van een poedercoating. De profielen kunnen in alle RAL-kleuren afgewerkt worden. De poedercoating wordt aangebracht volgens de strenge eisen van Qualicoat. Wij bieden u de mogelijkheid om de lichtstraat aan de binnenzijde een andere kleur te geven dan de buitenzijde.

Vorm

De lichtstraten van Ter Huurne zijn verkrijgbaar met drie basisontwerpen als uitgangspunt. Een klassieker is de variant met zadeldak, waarbij twee schuine dakhelften bij elkaar komen in de nok. Dit is met name ideaal als je de lichtstraat in het midden van een platdak wilt voor een symmetrische uitstraling. Monteer je de lichtstraat liever direct aan de gevel? Dan bevelen we het type lessenaardak of lessenaardak deluxe aan. Welke vorm je ook nastreeft: bij Ter Huurne kunnen we vrijwel elke denkbare wens in onze eigen fabriek realiseren.

Afmetingen

Wil je niet alleen een lichtstraat, maar ook een geheel nieuwe aanbouw zoals een tuinkamer of serre plaatsen? Ook daarvoor ben je bij Ter Huurne aan het juiste adres. Vrijwel alle denkbare afmetingen zijn mogelijk – zowel voor de aanbouw als de lichtstraat. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de aanvraag van een eventuele vergunning. Die kun je bijvoorbeeld nodig hebben als je jouw serre of tuinkamer meer dan 3 meter boven het Peil wilt bouwen. Ook de vergunningsaanvraag kan Ter Huurne je in dat geval uit handen nemen.

Vragen

Heeft u vragen of advies nodig over een lichtstraat? Neem dan contact met ons op. Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar of maak een afspraak in onze showroom! Komt u naar de showroom neem dan een schets mee van de ruimte waarin de lichtstraat geplaatst moet worden. Dan kunnen wij u direct de beste oplossing en aanbieding kunnen doen. Bel of mail voor meer informatie.

Naar boven