• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

4 toepassingen voor serres waar je nog niet aan hebt gedacht

Veel mensen gebruiken hun serre als een soort extra woonkamer. En terecht, want dankzij een goede isolatie en een overdaad aan natuurlijke lichtinval is het in deze ruimte vrijwel het gehele jaar door uitstekend toeven. Toch zijn er nog vele andere toepassingsmogelijkheden voor serres, waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht. We noemen er hieronder 4:

Offerte aanvragen

 

Bescherm tegen inbreken van serre

Thuisbioscoop

Natuurlijk is een serre bij uitstek geschikt om te genieten van het buitenleven in je tuin. Maar wil je je, al is het maar voor even, onderdompelen in een geheel andere wereld? Dan kun je deze extra ruimte ook effectief benutten als comfortabele thuisbioscoop of gamingruimte.

Praktisch als jij zelf op je gemak een film wilt kijken, terwijl de rest van het gezin op de televisie een belangrijke voetbalwedstrijd kijkt. Maar ook is het een goede manier om gamende kinderen dicht bij je in de buurt te houden, in plaats van dat ze constant boven zitten op hun kamer.

Tuinieren

Kun je juist geen genoeg krijgen van het buitenleven, maar vind je het in de winter of herfst te fris om lange tijd buiten te staan? Haal buiten dan naar binnen en ga heerlijk tuinieren in je serre. Dat kan prima, want dit is waar veel tuinkamers en serres van oorsprong voor bedoeld zijn.

Planten met een tropische herkomst (zoals veel kamerplanten) doen het bijvoorbeeld uitstekend in een serre, met name vanwege de extra warmte en luchtvochtigheid. Ook fruit- en groenteplantjes groeien extra snel in dit aangename binnenklimaat en vormen een leuk hobbyproject.

Eetkamer

Houd jij je liever bezig met het eten dan met het telen van je groente en fruit? Dan kun je ook overwegen om van je serre een heuse eetkamer te maken. Zo’n gekke gedachte is dat niet; in een redelijk ruime serre kun je met gemak een eettafel en comfortabele stoelen kwijt.

Niets is leuker dan dineren in een overvloed van natuurlijk licht terwijl je in de aangename warmte van je huis vertoeft. Wil je juist een knusse sfeer, bijvoorbeeld in de winter? Doe dan de gordijnen dicht en steek wat romantische kaarsjes aan. Je bent verzekerd van een sfeervol diner!

Showroom afspraak maken

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Extra keukenruimte

Natuurlijk moet al dat eten ook klaargemaakt worden. Ook hiervoor kun je de ruimte in je serre benutten. In veel Nederlandse huizen bevindt de keuken zich aan de achterzijde bij de tuin. Hierdoor is de aanbouw bij uitstek geschikt om te gebruiken als verlengstuk van de keuken.

Ideaal als je moet koken voor grote gezelschappen, of als je het aan barbecueën bent in de tuin en je voor hapjes en drankjes niet telkens ver wilt hoeven lopen. Het is dan ideaal als de serre over schuif- of vouwdeuren beschikt, zodat je letterlijk en figuurlijk alle kanten op kunt.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Serre Lessenaarsdak