• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

5 fabeltjes over glazen schuif en vouwwanden

Het is de ideale oplossing voor iedereen die het hele jaar door wil genieten van zijn tuinkamer of serre: een glazen schuif- of vouwwand. Zo’n transparante wand maakt het mogelijk om je aanbouw open te gooien of juist volledig af te sluiten. Maar hoe zit het dan met de nadelen? Die zijn in de meeste gevallen achterhaald. Dit zijn 5 hardnekkige fabeltjes die nog altijd onterecht de ronde doen over glazen vouwwanden:

Offerte aanvragen

 

Grijze tuinkamer met aluminium schuifwand met glazen lessenaars dak.

Is een schuif- of vouwwand extra inbraakgevoelig?

Het is waar: in een ver verleden bracht een schuif- of vouwwand een extra risico op inbraak met zich mee. Het schuif- of vouwsysteem was kwetsbaar en bracht – zeker bij plaatsing aan de buitentuin – een verhoogd risico op inbraak met zich mee. Tegenwoordig is de inbraakwerendheid van schuif- en vouwsystemen echter fors toegenomen. Dit fabeltje is daarmee definitief achterhaald.

Biedt een schuif- of vouwwand slechte isolatie?

Ook het veelgehoorde kritiekpunt van een gebrekkige isolatie is inmiddels door de tijd ingehaald. Tegenwoordig bieden geïsoleerde profielen een prima isolatie – tegen kou én geluid – en is het aangenaam toeven in een serre waarvan de schuif- of vouwwanden volledig gesloten zijn. Een tuinkamer daarentegen is niet geïsoleerd en behoeft in koude maanden extra verwarming.

Is een schuif- of vouwwand niet waterdicht?

Nog zo’n mythe; schuif- en vouwwanden zouden niet waterdicht zijn. Nu kan dat inderdaad het geval zijn bij wanden van extreem gebrekkige kwaliteit, maar bij de wanden van Ter Huurne (die voldoen aan de strengste Zwitserse kwaliteitseisen – is hier absoluut geen sprake van. In onze serres en tuinkamers zit je altijd droog!

Showroom afspraak maken

 

schuifsystemen inspiratie

3 foto’s 
Schuifpui vervangen Steellook schuifpui kozijn Schuifpui kozijn aluminium steellook

Steellook aluminium schuifpui

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

Steellook schuifpui loopdeur

Steellook schuifpui met loopdeur

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

2 foto’s 
Hardglazen schuif- en vouwdeuren in houten tuinkamer met puntdak Glazen schuifwand in houten overkapping met puntdak.

Hardglazen schuif- vouwwanden

3 foto’s 
tuinkamer glazen schuifwand Houthok met tuinkamer terras met Ter Huurne schuifwand tuinkamer glazen schuifwand

Hardglazen schuifwanden

Is een glazen schuif- of vouwwand duur?

Vroeger wel, tegenwoordig niet zozeer. Zoals bij elke technologische ontwikkeling ligt de prijs in het begin hoog en zakt deze daarna geleidelijk af. Een goede vouwwand kost uiteraard wel meer dan een standaardwand, maar betaalt dit met zijn grote comfort en vele mogelijkheden dan ook ruimschoots terug.

Is een schuif- of vouwwand breekbaar?

De schuif- en vouwwanden van Ter Huurne zijn gemaakt van duurzaam aluminium in combinatie met gehard veiligheidsglas. Deze onverwoestbare combinatie vereist nauwelijks onderhoud en staat bovendien garant voor een lange levensduur. Nog niet overtuigd? Kom langs in onze showroom en bekijk onze schuif- en vouwwanden van dichtbij!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Tuinkamer schuifwand lichtstraat