• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Aan welke kosten moet je denken als je een tuinkamer gaat bouwen?

Een tuinkamer aan het huis bouwen is een wens van veel mensen. Zelfbouw is meestal geen optie, want het bouwen van stijlvolle en duurzame glazen overkapping met schuifbare wanden is een vak apart. Dan blijft koop over. Maar wat kost dit nu eigenlijk precies? Hieronder bespreken we alle denkbare kostenposten, zodat jij een goed beeld krijgt van de mogelijke kosten.

Offerte aanvragen

Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Wat kost een tuinkamer?

Als je weet hoe een tuinkamer bouwen ongeveer werkt, begrijp je ook hoe de kosten hiervoor tot stand komen. Een tuinkamer is in feite niets anders dan een glazen aanbouw die bestaat uit: Een terrasoverkapping van glas hardglazen wandelementen (vast, schuivend of vouw) Hierdoor is de ruimte in zijn geheel te openen of juist te sluiten.

De kosten bij het bouwen van zitten dan ook enerzijds in de overkapping en anderzijds in de elementen. De overkapping die je kiest is onder meer afhankelijk van je woning en persoonlijke wensen. Overkappingen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en oefenen hiermee grote invloed uit op de prijs. Ook de keuze voor een bepaald type wandelement (vast, schuivend of vouwend) zorgt voor hogere of juist lagere kosten.

 

Wat kost het bouwen van een tuinkamer met alles erop en eraan?

Naast de overkapping en wandelementen, is een tuinkamer natuurlijk uit te breiden met een diversiteit aan accessoires. Ook deze hebben invloed op de totale kosten. Wil je bijvoorbeeld een glazen terrasoverkapping inclusief geheel nieuwe bestrating, dan valt de totaalprijs gemiddeld iets hoger uit.

Ook andere accessoires zoals verlichting, zonwering en terrasheaters hebben invloed op de kosten. Belangrijk om te beseffen is wel dat mensen die een tuinkamer laten bouwen zelden spijt hebben van deze investering. Zaken als LED-spots, zonwering en terrasverwarming bieden op het gebied van comfort z├│veel meerwaarde, dat ze de extra kosten vaak meer dan waard zijn.

 

Tuinkamers inspiratie

2 foto’s 
Tuinkamer geïsoleerd Tuinkamer panelen

Tuinkamer met roede verdeling

5 foto’s 
Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk

Tuinkamer maatwerk jaren 30 woning

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

3 foto’s 
Aluminium tuinkamer prijzen voor een dak met visgraat in de achtertuin Tuinkamer dak met visgraad 5-hoekige antraciet aluminium tuinkamer met visgraad dak

Tuinkamer waaijerdak

2 foto’s 
tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Tuinkamer Schuifwanden