• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Carport tussen twee huizen: kan dat?

Woon jij in een rijtjeshuis en hebben jij en je buren beiden de vurige wens voor een carport? Dan is er een ideale oplossing: plaats de carport tussen jullie twee huizen! Doordat jullie de kosten delen, kunnen jullie kiezen voor een aanbouw van écht hoge kwaliteit die decennialang meegaat. Lees hier alles over de vele voordelen.

Offerte aanvragen

Luxe carport tussen 2 huizen met verlichting en glas, dit is geen gebuikte caport

Carport tussen twee huizen plaatsen: lagere kosten

Het plaatsen van een carport tussen twee huizen valt logischerwijs goedkoper uit. Want niet alleen kun je de kosten delen met je buren, maar ook vallen de materiaalkosten doorgaans lager uit. Wel is dat laatste ook afhankelijk van andere factoren zoals de dakvorm, bestrating en andere kenmerken van de twee woningen.

Laat je een carport tussen twee huizen plaatsen, dan adviseren we om altijd te kiezen voor een variant van aluminium. Dit resulteert in de langste levensduur en het minste onderhoud. Dat is extra prettig als je de aanbouw deelt met je buren, want je wilt niet dat er meningsverschillen of zelfs conflicten ontstaan in geval van (onderhouds-)problemen

Ideale afmetingen van een dubbele carport

Hoeveel auto’s er onder een carport passen, hangt volledig af van de afmetingen. Als zowel jij als je buren een personenauto willen parkeren, dan kom je al snel uit op een dubbele carport met afmetingen van 7,2 bij 7,2 meter. Let bij een carport tussen twee huizen ook op de totale oppervlakte: die mag zonder vergunning niet meer dan 30 vierkante meter zijn.

De grootte van jouw ideale carport is dus een mix van jouw eigen wensen en de lokale regelgeving. Een carport voor meerdere auto’s heeft als voordeel dat je er ook andere voertuigen onder kunt parkeren. Gaat het om hoge voertuigen zoals een boot, caravan of camper, dan is een variant met zadeldak aan te bevelen.

Showroom afspraak maken

Carport tussen twee huizen: wat zijn de nadelen?

De mooiste uitstraling heeft een carport tussen twee huizen als beide woningen een vergelijkbare bouwstijl hebben. De carport vormt dan als het ware een brug die de twee huizen op harmonische wijze met elkaar verbindt. Dit geeft beide woningen een bijzonder kenmerken ten opzichte van andere huizen in de straat en heeft hierdoor een waarde vermeerderend effect.

Is er ook een nadeel aan een carport tussen twee huizen? Het enige minpunt is in principe dat je, naast de kosten, ook de verantwoordelijkheid deelt met je buren. Daarom is het van belang om vooraf duidelijk afspraken te maken. Meer weten over de mogelijkheden van een dubbele carport op maat? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze ruime showroom! 053 57 26 145

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport