• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Dit zijn de meest gestelde vragen over tuinkamers

Wil jij je woning niet uitbreiden met een traditionele aanbouw, maar wel zoveel mogelijk genieten van het buitenleven? Dan is een tuinkamer de ideale oplossing.

Maar wat is een tuinkamer nu eigenlijk precies? En wat zijn de voordelen ervan ten opzichte van alternatieven als serres en terrasoverkappingen? Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen geven we hieronder.

 

tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand

Wat is het verschil met een serre en terrasoverkapping?

Een tuinkamer zit qua ontwerp in feite tussen een terrasoverkapping en een tuinkamer in. Het is namelijk een overkapping met aluminium profielen, maar dan met (hardglazen) (schuif- of vouw-)wanden waarmee je de ruimte kunt afsluiten. In tegenstelling tot een serre is een tuinkamer echter niet geïsoleerd.

Wat zijn de voordelen van aluminium profielen?

Bij Ter Huurne werken we voor veel producten en ook voor onze tuinkamers met aluminium profielen. De voordelen hiervan zijn legio: het materiaal is zeer stevig, vergt weinig onderhoud en gaat vele jaren mee. Daarnaast kunnen wij het aluminium voorzien van elke gewenste RAL-kleur en staat het garant voor een aanbouw met een strak uiterlijk.

Hoeveel onderhoud vergt een tuinkamer?

Zoals hierboven aangegeven is een aluminium tuinkamer in vergelijking met tuinkamers van andere materialen nagenoeg onderhoudsvrij. Eens in de zoveel tijd oppervlakkig schoonmaken met (lauwwarm) water en eventueel een reinigingsmiddel is al voldoende om de ruimte een stralend uiterlijk te laten behouden.

Showroom afspraak maken

Kan ik een tuinkamer op maat laten maken?

Bij Ter Huurne maken we al onze tuinkamers in eigen fabriek. Hierdoor kunnen we vrijwel elke denkbare wens realiseren op het gebied van ontwerp en materiaalkeuze. Graag maken we in nauw overleg met jou een ontwerp op maat dat exact aansluit op jouw wensen. Ook verzorgen wij de montage voor een naadloze aansluiting van de aanbouw op je woning.

Welke accessoires zijn er voor tuinkamers?

Een kwalitatief hoogwaardige tuinkamer is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende accessoires. Bij Ter Huurne bieden we je de keuze uit onder meer verlichting, screens en zonwering van de allerbeste fabrikanten. Wil je met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is? Kom dan eens vrijblijvend langs in onze showroom in Haaksbergen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

 

Tuinkamers inspiratie

2 foto’s 
Tuinkamer geïsoleerd Tuinkamer panelen

Tuinkamer met roede verdeling

5 foto’s 
Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk

Tuinkamer maatwerk jaren 30 woning

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

3 foto’s 
Aluminium tuinkamer prijzen voor een dak met visgraat in de achtertuin Tuinkamer dak met visgraad 5-hoekige antraciet aluminium tuinkamer met visgraad dak

Tuinkamer waaijerdak

2 foto’s 
tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Tuinkamer Schuifwanden