• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een carport of een garage bouwen?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een carport in plaats van een garage. Logisch, want een dure garage is in de meeste gevallen niet meer nodig als u uw auto ook droog onder een betaalbare carport kunt zetten. Zowel garages als carports hebben echter elk hun eigen specifieke voordelen en nadelen, die we in dit artikel zullen bespreken.

Offerte aanvragen

Een voortuin met brede gebogen aluminium carport met glas bouwen, wat zijn carport maten moet ik kiezen tussen garage of carport

Carport: de voordelen ten opzichte van een garage

Carports danken hun grote populariteit in ons land aan de uiteenlopende voordelen die ze bieden ten opzichte van garages. Het meest opvallende voordeel is dat een carport meestal goedkoper blijkt dan een garage. Een carport van aluminium of metaal vergt logischerwijs een lagere investering dan de gemetselde constructie van een volwaardige garage.

Toch biedt een carport dezelfde bescherming aan uw auto als een garage. De wagen staat droog en wordt uitstekend beschermd tegen zelfs de meest barre weersomstandigheden. Hierdoor behoeft uw auto waarschijnlijk minder onderhoud in de toekomst en stijgt ook de levensduur van het voertuig aanzienlijk.

Een goed afgesloten garage beschermt uw auto op het eerste gezicht wellicht nog beter tegen de weersinvloeden. In de praktijk blijkt dit echter lang niet altijd zo te zijn. Een natte auto brengt namelijk zaken zoals sneeuw en regen met zich mee de garage in.

Al dit vocht kan moeilijk ontsnappen uit de afgesloten ruimte en zorgt op termijn voor een hogere corrosievorming op de carrosserie. Dit in tegenstelling tot onze diverse carport types, waarbij de wind uw natte wagen sneller droogt.

Ook het bouwen van een carport is in veel gevallen een minder complex proces dan het bouwen van een gemetselde garage. Een fundering is niet altijd noodzakelijk en de carport kan vrijstaand of juist direct tegen de woning geplaatst worden. Een extra voordeel is dat een carport gecombineerd kan worden met uw bestaande tuinberging.

Garage: de voordelen ten opzichte van een carport

Als argument voor een garage in plaats van een carport wordt vaak inbraakbeveiliging genoemd. Een garage kan immers op slot en lijkt daarom dus een veiliger plek voor uw auto dan een carport. De praktijk wijst echter uit dat dit een vorm van schijnveiligheid kan zijn.

Criminelen zoals inbrekers hebben namelijk een voorkeur voor plekken waar ze niet gezien worden, zoals bijvoorbeeld afgesloten ruimtes. Bij een carport is het risico om gezien te worden uiteraard veel groter dan bij een afgesloten garage. Hierdoor hebben carports een preventieve anti-inbraak functie.

Showroom afspraak maken

Moet ik een garage of carport kiezen?

Zowel carports als garages bieden specifieke voordelen, maar voor de meeste mensen is een carport de optimale keuze. Ter Huurne is al vele decennia de absolute specialist op het gebied van carports en carport accessoires en garandeert u de allerhoogste kwaliteit dankzij levering uit eigen fabriek.

Wij bouwen uw gedroomde carport van het ontwerp tot aan de oplevering. Meer weten of onze carports in het echt bekijken? Stuur uw mail naar of kom vrijblijvend langs in onze showroom. Meer inspiratie voor uw carport opdoen? Klik hier voor meer voorbeelden.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

 

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport